Sukėlė ant kojų specialiąsias tarnybas ir nuėjo miegoti (Video)

News: Law , 2020-11-22 21:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Joniškio r.

Lapkričio 11-osios popietę ilgai trukęs policijos dėmesys Joniškyje, Draugystės g., esančiam daugiabučiui gyvenamajam namui, privertė sunerimti gyventojus. Jie matė, kaip pareigūnai susirūpinusiais veidais zuja iš laiptinės į laiptinę, kaip su gelbėtojais lipa kopėčiomis ir žvalgosi pro langus į butų vidų, kaip telefonu nuolat su kažkuo bando užmegzti ryšį. Kilo daug įvairiausių versijų ir spėliojimų, net tokių, kad galbūt name įvykdyta žmogžudystė… Tik policijos suvestinėse jokios informacijos apie nužudymą ar kitokį baisų nusikaltimą nebuvo.
Po trijų valandų įtampos ir sustiprintų policijos pajėgų darbo paaiškėjo, kad jokio nusikaltimo padaryta ir nebuvo. Tik buvo sumanyta gąsdinimo akcija. Ne vaikams bauginti, kaip kartais daro žmonės, o suaugusiam neblaiviam vyriškiui paauklėti.
Apie pusę trijų dienos Joniškio policijos pareigūnus pasiekė merginos telefoninis skambutis, kad ji prievarta laikoma viename bute. Kokiame mieste yra tas butas, skambinusioji informacijos nesuteikė ir nutraukė pokalbį. Pareigūnai bandė su ja susisiekti vis jai perskambindami, tačiau ragelio niekas nebekėlė, o vėliau telefonas iš viso buvo išjungtas. Skambintojo vietos nustatymo duomenys rodė, kad mergina skambino iš Joniškyje, Draugystės g., esančio namo.
Į nurodytą vietą atvykę patruliai ėmė ieškoti pranešėjos buto, belsdamiesi į kiekvienas duris. Gyventojai, kurie atidarė buto duris, aiškino, kad policijos nekvietė ir jokia pagalba jiems nereikalinga. Siekiant išsiaiškinti, kas vyksta tuose butuose, kurių durų niekas neatidarė, buvo iškviesta Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Jos darbuotojai kopėčiomis lipo iki viršutinių aukštų, žvelgdami pro langus, tačiau nieko įtartino nepamatė. Prieš 18 val. prie pareigūnų priėjo viena mergina ir prisipažino, kad tai ji skambino skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu.
Nustatyta, kad policiją kvietė 22 metų šiame name gyvenanti joniškietė, būdama visiškai blaivi. Anot jos, ji susipyko su neblaiviu (1.77 prom.) 26 metų draugu ir, norėdama jį pagąsdinti, paskambino į skubiosios pagalbos centrą ir pasakė, kad vaikinas ją laiko bute užrakintą. Po to mergina išjungė telefoną ir su draugu nuėjo miegoti. Pagalvojo, kad nieko blogo nepadarė ir kad specialiosios tarnybos nereaguos į iškvietimą, nes ji nenurodė vietos, iš kur skambina. Miegodama ji girdėjusi triukšmą laiptinėje, girdėjusi beldimą į duris, bet nepažiūrėjusi, kas beldžia, todėl buto durų ir neatidariusi. Vaikinas prieš ją nesmurtavo ir fizinio skausmo nesukėlė.
Kadangi joniškietė iškvietė policijos pareigūnus, žinodama, kad pagalba nereikalinga, jai surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal LR ANK 493 str. 2 d. - Bendrojo pagalbos centro darbo trukdymas, specialiųjų tarnybų iškvietimas žinant, kad pagalba nereikalinga. Už tai numatyta bauda nuo dviejų šimtų iki dviejų tūkstančių eurų. Kokio dydžio bauda teks joniškietei, spręs teismas.

Video medžiaga:


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN