Paminėta Pasaulinė kultūros diena ir įteikta 7-oji Šiaulių rajono metų kultūros darbuotojo premija

News: Life Style , 2021-04-16 20:25
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Balandžio 15 d. Lietuvoje jau penkioliktą kartą švenčiama Pasaulinė kultūros diena, kurią LR Seimas 2006 m. liepos 19 d. įteisino kaip atmintiną dieną. Apie šią dieną byloja ir prie kultūros įstaigų iškelta Taikos vėliava

Šį kartą Šiaulių rajono kultūros darbuotojai susitiko šią šventę paminėti virtualioje aplinkoje.
Pristatytas Zigmo Ripinskio kurtas dokumentinis filmas „Lietuvos valstybės šimtmečio minėjimo programa Šiaulių rajone“.

Sulaukta šiltų sveikinimų iš LR Seimo narės Rimos Baškienės ir jos padėjėjos Ados Grakauskienės. Su profesine švente kultūros darbuotojus sveikino Šiaulių rajono savivaldybės administracijos direktorius Gipoladas Karklelis ir jo pavaduotoja Regina Rupšienė, Šiaulių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Margarita Povilionienė. Seniūnų vardu sveikino Meškuičių seniūnijos seniūnė Jolanta Baškienė.

LR Seimo narė Rima Baškienė, už ilgametį darbą, įteikė padėkas Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Voveriškių struktūrinio teritorinio padalinio bibliotekininkei Ingai Kerienei, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro direktorės pavaduotojai Rolandai Bitienei ir kultūros centro režisieriui Zenonui Gestautui.

Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras ir mero pavaduotojas Česlovas Greičius, po sveikinimo žodžių, už ilgametį darbą, padėkas įteikė Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kužių struktūrinio teritorinio padalinio vyresniajai bibliotekininkei Nijolei Viktoravičienei, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro vyriausiajai buhalterei Daliai Tarasevičienei, kultūros centro meno vadovei Loretai Lideikienei, kultūros centro direktorei Jovitai Lubienei ir Meškuičių filialo meno vadovei Rasai Zelbienei. Darbo jubiliejų proga pasveikinti ir kiti kultūros darbuotojai.

Šventę papuošė Kuršėnų meno mokyklos mokinių ir mokytojų muzikiniai sveikinimai.
Tradiciškai, minint Pasaulinę kultūros dieną, įteikiama ir Šiaulių rajono metų kultūros darbuotojo premija. Šiais metais buvo 3 pretendentai: Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kužių struktūrinio teritorinio padalinio vyresnioji bibliotekininkė Nijolė Viktoravičienė, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Kairių filialo meno vadovė Gitana Svirplienė ir Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Bazilionų filialo kultūros renginių organizatorius Raimondas Sinkevičius.

Premijos skyrimo komisijos pirmininkas ir Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Tomas Vaitkus perskaitė rinkimų protokolą ir Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras paskelbė, kad Šiaulių rajono metų kultūros darbuotoju išrinktas Raimondas Sinkevičius. Jam įteiktas sertifikatas ir 600 € čekis. Ši premija skiriama jau septintą kartą.

Metų kultūros darbuotoją pasveikino LR Seimo narė Rima Baškienė ir jos padėjėja Ada Grakauskienė, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Jovita Lubienė, Asociacijos „Šiaulių rajono tautodailininkų bendruomenė“ pirmininkė Birutė Poškienė, kuri laureatui padovanojo tautodailininko, skulptoriaus Raimondo Baškio sukurtą angelą. Prie sveikinimų prisidėjo ir Bubių seniūnijos seniūnas Vytautas Slabys, Šiaulių rajono tarybos narė Ingrida Venciuvienė, kraštotyrininkė Laimutė Varkalienė, Kuršėnų meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja Audronė Vaitiekūnienė ir praėjusių metų kultūros darbuotojo premijos laureatė
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė Vida Ragauskienė.

Visa kultūros bendruomenė nuoširdžiai džiaugiasi ir sveikina Raimondą Sinkevičių.


Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN