„Literatūrinės slinktys“ skelbia konkursą jauniesiems rašytojams ir dailininkams

News: Events , 2021-05-14 18:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Rugsėjo 14-18 dienomis vyks dešimtasis jaunuosius rašytojus ir dailininkus vienijantis festivalis „Literatūrinės slinktys“. Kaip ir kasmet, festivalį vainikuos ir įprasmins penkių rašytojų kūrybos rinkinys, kuriame bus publikuojami ir penkių skirtingų sričių dailininkų kūriniai. Kas taps jubiliejinį festivalio leidinį atstovausiančiais menininkais, paaiškės po konkurso, kurį festivalio organizatoriai jau paskelbė ir ragina aktyviai dalyvauti.

Konkurse iki liepos 1-osios dalyvauti gali 35 metų dar nesulaukę poetai, prozininkai ir dailininkai – tereikia užpildyti festivalio organizatorių parengtas anketas ir pasidalinti savo darbais. Anketas galima rasti čia: https://www.slinktys.lt/literaturines-slinktys-2021.htm .

Poetų prašoma pasidalinti 15-20 nepublikuotų eilėraščių, iš prozininkų laukiama 15-20 puslapių nepublikuoto teksto, o iš dailininkų (skulptorių, grafikų, tapytojų, performanso bei fotografijos ir medijų meno kūrėjų) – 5-8 kūrinių reprodukcijų ar kitokios dokumentacijos.

Penkis geriausius literatus šiemet išrinks komisija, kurią sudaro poetai Greta Ambrazaitė ir Aivaras Veiknys, prozininkai Monika Baltrušaitytė ir Saulius Vasiliauskas, žurnalistas Ramūnas Čičelis. Geriausius dailininkus išrinks ankstesniuose „Literatūrinių slinkčių“ festivaliuose dalyvavę dailininkai – Petras Lincevičius, Rosanda Sorakaitė, Auksė Miliukaitė. Beje, šiemet dailininkai konkurso pagalba bus atrenkami pirmąjį kartą.

Gimtadienio proga festivalio organizatoriai planuoja penkių autorių knygeles, sudėtas į bendrą aplanką, papildyti šeštąja, skirta „Slinkčių“ dešimtmečiui paminėti. Knygos sudarytojas parinks skirtingų autorių (Mariaus Buroko, Mindaugo Nastaravičiaus, Aivaro Veiknio, Vytauto Stankaus, Vainiaus Bako, Aušros Kaziliūnaitės, Gretos Ambrazaitės, Ramunės Brundzaitės ir kt.) tekstus, publikuotus festivalio almanachuose per pastarąjį dešimtmetį, šventiniam leidiniui atrinks įspūdingiausias senųjų almanachų vizualizacijas.

Į festivalio programą žadama įtraukti naujovių. Viena jų – kūrybinės dirbtuvės, kurių metu patyrę autoriai mokys jaunesniuosius rašymo paslapčių. Jubiliejaus proga festivalis sugrįš į LRT radiją – seniau literatai dalindavosi savo kūryba radijo eteryje, o šiemet šią tradiciją užsimota sugrąžinti. „Slinktininkų“ gretas papildys ir jaunieji kartvelų rašytojai.

Bus atidarytos net dvi festivalio parodos (Vilniuje ir Klaipėdoje), kurias pažymės du svarbūs akcentai: šių metų festivaliui atrinktų penkių jaunų menininkų kūriniai ir dešimtmečio ,,Literatūrinių slinkčių“ istoriją pristatanti medžiaga – nuotraukos, įvairūs leidiniai, spaudiniai, atsiminimai. Festivalio proga bus sukurta ir elektroninė parodos versija www.slinktys.lt svetainėje. Čia bus galima rasti daugiau informacijos apie menininkus ir jų kūrybą.

Festivalis žada spalvingų susitikimų savaitę – planuojamas ne tik festivalio atidarymo renginys Vilniuje, bet numatomi renginiai ir šalies regionuose, mokyklose, kultūros centruose. Į šiuos susitikimus vyks šiemet atrinkti penki rašytojai bei dailininkai, jaunieji kartvelų rašytojai ir ankstesniuose festivaliuose dalyvavę „slinktininkai“.

Daugiau informacijos:

Juozas Žitkauskas: +370 670 12 473, Monika Baltrušaitytė: +370 622 33 462


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN