Švietimo įstaigos pasirengusios mokslo metų pradžiai

News: Education , 2021-08-27 19:29
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės vadovai skyrė visą dieną, kad aplankytų daugumą rajono švietimo įstaigų ir įsitikintų, ar jos pasirengusios netrukus prasidėsiantiems naujiesiems mokslo metams. Daugiausiai dėmesio skirta toms įstaigoms, kurios įdiegė naujovių arba vykdo renovacijos projektus.

Visose aplankytose mokyklose ir darželiuose domėtasi pasirengimu suvaldyti koronaviruso plitimą, prevencinėmis priemonėmis jam išvengti, vakcinacijos reikalais. Įsitikinta, jog dezinfekcinių priemonių turima pakankamai, vaikų srautus reguliuoti įstaigos jau įpratusios, kone visi darbuotojai yra pasiskiepiję nuo COVID-19 ligos.

Beveik visos švietimo įstaigos sutvarkytos, gali pasigirti gera infrastruktūra, likusios - pradėtos ar baigiamos atnaujinti. Antai Ventos gimnazija jauki ir graži, galinti didžiuotis didžiule nauja ir modernia sporto sale, atnaujinta virtuve ir kitomis erdvėmis, o ikimokyklinio ugdymo skyrius „Berželis“ aplinkui apraustas grioviais – pradėjo renovaciją. Šis darželis, svarbiausia, praturtėjo nauja vaikų grupe. Savivaldybės administracijos direktorė Aromeda Laucienė šio ir kitų darželių vadovams siūlė nuolat planuoti, kur galėtų įkurdinti ir daugiau vaikų grupių, nes jaučiama tokio poreikio tendencija.

Prastesnė padėtis atvykusiuosius pasitiko Akmenės rajono meno mokyklos Ventos skyriuje. Šios įstaigos ugdytiniai rugsėjo mėnesį dar neįžengs į dažais kvepiančias klases: remonto pabaiga vėluoja, jo kokybė nuvylė Savivaldybės vadovus.

Akmenės gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius „Gintarėlis“ džiugino kiekviename žingsnyje: visur spalvinga, tvarkinga, pritaikyta neįgaliems vaikams. Šis skyrius pasipildė nauja vaikų grupe ir dar yra norinčių į jį patekti. „Gintarėlio“ vedėja Laimutė Garalienė pravėrė atnaujintų Linksmosios laboratorijos, Robotikos akademijos, Lego dirbtuvėlių ir kitų erdvių duris, kurios laukia mažųjų.

Su sunkumais, kurių šiuo metu nepajėgia pakelti, nors labai stengiasi, susidūrė Dabikinės Vladimiro Zubovo mokykla. Šios įstaigos direktorė Birutė Jakaitienė parodė, kad vaikams lavinti erdvės parengtos puikiai, tačiau Socialinių paslaugų centro suaugusiesiems kūrimas vaikų bendrabučio patalpose stringa dėl sunkiai logika paaiškinamų biurokratinių trikdžių. Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas pažadėjo pagelbėti juos įveikti aukščiausiu lygiu: į Savivaldybę planuoja atvykti socialinės apsaugos ir darbo ministrė, jai ir bus išsakytos problemos.

Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Rekis pasidžiaugė, jog Akmenės rajono švietimo įstaigos vis glaudžiau bendradarbiauja organizuodamos ugdymą ir sudarydamos mokytojams galimybę dirbti keliose įstaigose.

Savivaldybės mero pavaduotojas Tomas Martinaitis akcentavo, kad ne viena mokykla gali pasigirti naujais pedagogais. Jų rugsėjo 1-ąją laukiama Ventos gimnazijoje, Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazija naujus mokslo metus pradės irgi su keliais jaunais mokytojais. Progimnazijos direktorė Violeta Karalienė papasakojo, jog 2 iš jų pakviesti dirbti projekto „Renkuosi mokyti“ dėka.

Šiemet dar viena įstaiga daug dėmesio skyrė neįgaliems vaikams priimti – tai Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyrius „Atžalynas“. Šiems vaikams įrengtos patalpos su didelėmis erdvėmis, vėdinimo ir šildymo sistemomis, įrengtas liftas. Patalpos laukia naujų baldų.

Kasmet turi kuo nustebinti Papilės Simono Daukanto gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius „Kregždutė“. Čia ne tik įrengtas Inovacijų kambarys, bet ir prie vartų pastatytas didžiulis akmuo su įstaigos pavadinimu. Papilės gimnazijos išskirtinumas – neseniai atsiradusi keliautojo ir menininko Pauliaus Normanto Lai Vėjo klasė.

Baigę vizitus po švietimo įstaigas Savivaldybės vadovai reziumavo, jog patalpos sutvarkytos arba baigiamos atnaujinti puikiai, įrengtos arba baigiamos įrengti moderniai. Savivaldybė tam nuolat skiria daug lėšų ir dėmesio. Dabar laukia iššūkis – gerinti moksleivių ugdymo kokybę ir pasiekti kaip galima geresnių egzaminų rezultatų.


Savivaldybės administracijos Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyrius
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/svietimo-istaigos-pasirengusios-mokslo-metu-pradziai/3315


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN