Kretingoje atidaryta pirmoji šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelė

News: Life Style , 2021-10-04 20:34
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Spalio 3 d. Kretingoje šunų augintojus bei mylėtojus pradžiugino ilgai laukta žinia – Savanorių gatvėje, priešais Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinę gimnaziją, buvo atidaryta šiuolaikiška 8 arų ploto šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelė.

Sekmadienį į šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelės atidarymą susirinko nemažas būrys kretingiškių, dauguma jų atėjo kartu su savo keturkojais.

„Specialios šunų vedžiojimo aikštelės poreikis mieste buvo didelis, todėl siekėme sudaryti visas sąlygas žmonėms aktyviai leisti laiką lauke su augintiniais, nekeliant grėsmės kitų žmonių sveikatai ir gerovei“, – sakė Kretingos miesto seniūnė Gintarė Liobikienė.

Susirinkusiems buvo ne tik pristatyta naujoji aikštelė, bet ir trumpa šventinė programa – dėmesį traukė Klaipėdos Patrulių rinktinės kinologo Mariaus Labučio su tarnybiniais šunimis pasirodymas, buvo pasidalinta šunų augintojams naudingais patarimais apie keturkojų elgseną. Keturkojų augintojai renginio metu taip pat galėjo pasikonsultuoti su gydytoju-veterinaru Juliumi Zamulskiu, kuris jų keturkojams buvo paruošęs ne vieną staigmeną.

Pirmojoje Kretingoje šunų vedžiojimo ir dresūros aikštelėje įrengtas tunelis, slalomas, ratas šuoliams ir barjeras. Aikštelėje įrengta dresavimo įranga buvo parinkta atsižvelgus į Lietuvos kinologų draugijos šunų elgsenos specialistų patarimus bei rekomendacijas. Šunų šeimininkų patogumui įvairiose aikštelės vietose įrengti suoleliai, šiukšliadėžės skirtos surinktiems augintinių ekskrementams bei stovelis pririšti šunims.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN