Neblaivaus vairuotojo prisistatymas policijos pareigūnu papiktino jį sulaikiusį pareigūną (Video)

News: Law , 2021-10-19 18:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių r.

Policijos pareigūnui suplanuoti savo laisvalaikį – misija sudėtinga. Net tada, kai išsirengia į kokią šventę ar koncertą, iki jo gali nenuvažiuoti, jei jo kelyje pasitaikys grėsmę kitų sveikatai ar gyvybei keliantys žmonės, kuriuos palikti likimo valiai būtų neatsakinga. Juo labiau, kad policijos pareigūnui užmerkti akis prieš negeroves, pamatytas kad ir nedarbo metu, neleidžia jo duota priesaika „Ginti. Saugoti. Padėti“.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato vyriausiasis tyrėjas Arūnas Barzinskas vieną rugsėjo šeštadienį su žmona išsirengė aplankyti savo draugų Tauragėje. Tačiau tauragiškiai sutartu laiku tyrėjo šeimos nesulaukė. Svečiai pasirodė gerokai pavėlavę, kai vakarienė jau buvo atšalusi. Sunerimusius draugus A. Barzinskas nuramino – pakely teko grumtis su neblaiviu vairuotoju.
Keliu Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas automobilį vairavęs tyrėjas už Juodpetrių kaimo buvo priverstas sustoti, nes kelią pastojo iš šalutinio kelio staiga prieš jo automobilį išniręs VW TOURAN. Pastarojo variklis užgeso. Po kelių mėginimų vairuotojui automobilį visgi pavyko užvesti, ir šis nuriedėjo link Šiaulių. 27 metus policijoje išdirbusiam A.Barzinskui trumpam pro lango stiklą šmėkštelėjęs VW TOURAN vairuotojo veidas iškalbingai bylojo apie nemažą išgerto alkoholio kiekį. Siekdamas užbėgti nelaimei už akių, tyrėjas pakeitė važiavimo kryptį ir, užuot judėjęs link Tauragės, pasuko paskui įtartiną vairuotoją atgal link Šiaulių.

Paskambinęs Skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112, pareigūnas, nepaleisdamas iš akių, nusekė paskui VW TOURAN, kuris net keletą kartų įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, sukeldamas avarines situacijas. Pasiekęs Juodpetrių kaimą, automobilis sustojo vidury važiuojamosios dalies.

Priėjęs prie automobilio, Arūnas įsitikino, kad jis neapsiriko – vairuotojas buvo smarkiai girtas.
Pareigūnas ištraukė automobilio raktelius ir vyrui liepė sėdėti bei laukti policijos. Išgirdęs pastarąjį žodį, vairuotojas puolė bėgti, tad Arūnui teko jį jėga paguldyti šalikelėje esančiame griovyje ir laikyti prispaudus, kol atvažiuos pareigas vykdantys kolegos. Kol jie atvyko, A. Barzinskas turėjo dar atlaikyti gulinčio vyro bei į įvykio vietą atvažiavusios jos žmonos psichologines atakas. Vyras grasino esąs policijos pareigūnas ir reikalavo jį paleisti, tarsi pareigūnui leidžiama važinėti girtam, o jo žmona vis siūlė susitarti. Girtų prie automobilio vairo netoleruojantį tyrėją tokios kalbos papiktino - kažkoks girtuoklis drįsta prisidengti policijos pareigūno vardu, taip jį žemindamas.

Atvykę Tauragės apskrities policijos pareigūnai sulaikytajam nustatė 2,5 prom. girtumą. 48 metų Juodpetrių kaime gyvenantis vyras dar bandė aiškinti, kad jis negėrė, paskui, kad automobilio nevairavo, kad jį vairavo draugas, kuris pasišalino... Vyras visiškai nesiorientavo laike. Paklaustas, ar žino, kuri valanda, pareiškė, kad 12 val. dienos, nors realiai buvo 8 val. vakaro. Nors buvo šeštadienis, vyras teigė kad yra antradienis.

Kadangi vyrui nustatytas per 1,5 prom. girtumas, tai jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris šiuo metu jau baigtas ir vyras laukia teismo. Tai jau bus antras teistumas dėl vairavimo išgėrus. Prieš ketverius metus jis girtas prie vairo buvo sulaikytas Tauragėje. Tada teismas jam skyrė 1054 eurų baudą ir 2 metams atėmė teisę vairuoti.

Video medžiaga:




Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN