Vizitus į mokyklas lėmė ir tinklo pertvarka

News: Education , 2022-03-02 17:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Kelmės rajono švietimo įstaigų, kaip ir visos Lietuvos, laukia permainos: mokyklos jungiasi į Tūkstantmečio mokyklų tinklą, rengiasi atnaujinti ugdymo turinį, analizuojamas, derinamas Mokyklų steigimo, reorganizavimo, vidaus struktūros pertvarkos ir likvidavimo planas.

Švietimo, kultūros ir viešosios tvarkos komiteto nariai – keturi pedagogai ir kultūros darbuotoja – kartu su Kelmės rajono savivaldybės meru Ildefonsu Petkevičiumi, administracijos direktoriumi Stasiu Jokubausku ir Sauliumi Michailovu, vyriausiuoju specialistu, laikinai einančiu Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pareigas, lankėsi Liolių ir Elvyravos pagrindinėse mokyklose, Šedbarų daugiafunkciame centre-mokykloje, susitiko su ugdymo įstaigų vadovais, mokytojais, tėveliais. Susitikimuose racionaliai diskutuota apie mokinių skaičių, jo kaitą iki 2026 m. konkrečiose mokyklose, lėšų poreikį, materialinės bazės kūrimo privalumus ir trūkumus. Dėl trūkstamų lėšų administravimui siūloma Kelmės rajono savivaldybės tarybai nuo 2022 m. rugsėjo 1 d. Šedbarų daugiafunkcį centrą-mokyklą, kuriame ugdomi 39 mokiniai, prijungti prie Tytuvėnų gimnazijos, Liolių pagrindinės mokyklos bendruomenės dauguma buvo už prisijungimą prie Kelmės „Kražantės“ progimnazijos. Elvyravos pagrindinėje mokykloje nėra jungtinių klasių, čia mokosi 119 mokinių, todėl mokyklos reorganizaciją nutarta svarstyti 2023 m.

Po diskusijos rajono vadovai su komiteto nariais aplankė mokyklų erdves.


Švietimo, kultūros ir viešosios tvarkos komiteto informacija
šaltinis: https://www.kelme.lt/vizitus-i-mokyklas-leme-ir-tinklo-pertvarka/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN