Lietuvos gyventojai kviečiami tapti pabėgėlių vaikų iš Ukrainos globėjais

News: Life Style , 2022-03-05 06:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Dalis į Lietuvą atvykstančių pabėgėlių yra tėvų globos netekę vaikai. Tikėtina, kad toliau siaučiant karo baisumams, į mūsų šalį atvyks daugiau vaikų, kuriems bus reikalinga globa. Lietuvos gyventojai kviečiami registruotis, kad prireikus galėtų tapti pabėgusių iš Ukrainos vaikų globėjais.

„Karas Ukrainoje – tragedija šios šalies žmonėms. Turime ištiesti pagalbos ranką savo broliams ukrainiečiams, o ypač labiausiai pažeidžiamiems – vaikams, likusiems be tėvų globos. Tikėtina, kad ateinančiomis dienomis ir savaitėmis vis daugiau vaikų pasieks Lietuvą ir iškils globos poreikis neturintiems ar karo metu tėvų netekusiems vaikams iš Ukrainos. Labai svarbu jiems suteikti saugią namų aplinką. Matome, kad jau šiandien yra daug žmonių, pasirengusių jiems padėti, tai labai džiugina“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė primena, kad vaiko teisių gynėjai visoje Lietuvoje yra pasirengę suteikti visą reikalingą informaciją bei padėti žmonėms apsispręsti dėl globos.

„Ir toliau išlikime vieningi, savo šeimose apsvarstykime galimybę į savo namus priimti be tėvų likusius ir į Lietuvą atkeliavusius Ukrainos vaikus laikinai globai. Jei galite suteikti šiltus ir emociškai saugius laikinus namus nuo karo nukentėjusiems vaikams, susisiekite ir vaiko teisių gynėjai suteiks visą reikiamą informaciją, kaip tapti globėju. Kartu su savivaldybių globos centrais esame visapusiškai pasiruošę padėti būsimiesiems globėjams“, – kviečia I. Skuodienė.

Globos procesą Lietuvoje turime organizuoti pagal galiojančią tvarką – skirti globėją, nustatyti reikiamas individualizuotas paslaugas ir jų apimtis tiek vaikui, tiek globojančiai šeimai ar asmeniui.

„Tam, kad Lietuvoje gyvenantis vaikas ar jaunuolis galėtų naudotis mūsų valstybės siūlomomis paslaugomis, tokiomis kaip gydymas, švietimas, socialinės paslaugos, nepilnamečiui reikalingas globėjas. Tad jei norime padėti Ukrainos karo pabėgėliams vaikams, svarbu rasti žmones, kurie galėtų šiuos vaikus globoti ir pasirūpinti jų poreikiais“, – sako I. Skuodienė.

Vaiko teisių gynėjai kviečia susipažinti su pateikiama informacija ir apsisprendus priimti globoti vaiką savo šeimoje kreiptis į Tarnybos teritorinį skyrių pagal gyvenamą vietą.




Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyrius, komunikacija@vaikoteises.lt


VALSTYBĖS VAIKO TEISIŲ APSAUGOS IR ĮVAIKINIMO TARNYBA
PRIE SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTERIJOS
Labdarių g. 8, 01122 Vilnius



Tel. (8 5) 210 3070
Tel. (8 5) 233 2572
Tel. (8 5) 210 3090
El. p. komunikacija@vaikoteises.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN