Šiaulių ir Telšių apskričių policija remia kolegas iš Ukrainos

News: Law , 2022-03-14 18:49
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių r.

Policijos bendruomenė nelieka abejinga ir visomis išgalėmis stengiasi padėti nuo karo kenčiantiems Ukrainos gyventojams. Visi prisideda, kuo gali: vieni aukoja drabužius ir maistą, kiti transportą, o yra ir tokių, kurie ukrainiečius priglaudžia savo namuose.

Savo ruožtu, pastarąsias savaites Šiaulių ir Telšių apskričių policijos darbuotojai telkėsi bendram tikslui – paremti karą išgyvenančios valstybės kolegas, ir į komisariatus nešė reikalingiausius daiktus, kurie pravers Ukrainos policijos darbuotojams. Didžioji dalis aukų – įvairūs šilti rūbai, batai ir negendantys maisto produktai, o taip pat darbuotojai nešė patiesalus, žibintuvėlius, baterijas ir kitus Ukrainos pareigūnams trūkstamus daiktus.

Pilnutėlis autobusas su paaukotais daiktais šiąnakt iškeliavo į Lenkijos pasienį su Ukraina. Tikimės, kad parama kaip įmanoma greičiau pasieks karo sąlygomis dirbančius kolegas.
Tuo tarpu, kol vienas transportas su daugybe reikalingų daiktų keliauja Ukrainos link, kitas transportas tikslą pasiekė dar savaitės pradžioje ir į Lietuvą nebegrįžo. Mat Šiaulių apskrities policijoje tarnaujanti Rasa su šeima ukrainiečiams padovanojo savo automobilį!

Rasa pasakoja informaciją apie reikalingas transporto priemones pastebėjusi socialiniuose tinkluose ir supratusi, kad jos šeima turi prisidėti. Nedelsdama pasitarė su vyru ir abu vieningai nusprendė – padėti nori ir gali. Šeimos visureigis, kuriuo vyras vykdavo į medžioklę, dabar pasitarnauja kovoje už Ukrainą, jis perduotas kovojantiems civiliams. Visgi Rasa sprendimo dovanoti automobilį nesureikšmina ir tikisi vieno – kad jis pravers Ukrainą ginantiems žmonėms.
Svarbu prisiminti ir tai, kad pagalba reikalinga tiek likusiems Ukrainoje, tiek pabėgėliams, ieškantiems prieglobsčio kaimyninėse valstybėse. Policijos darbuotojai ir šiuo atveju nelieka abejingi. Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnės Jolita ir Reda savo būstuose priglaudė ukrainiečių šeimas. Viena jų – iš Charkovo atvykusi policijos pareigūnė su vyru, dviem vaikais ir į pasaulį jau netrukus pasibelsiančiu trečiuoju. Šeima laukia vis dar keliaujančių artimųjų, kurie taip pat turėtų apsistoti Redos namuose.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN