Vydūno viešojoje bibliotekoje pristatyta naujausia rašytojo Roberto Petrausko istorinė knyga „Poltava“

News: Education , 2022-05-22 21:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Įpusėjus gegužės mėnesiui – 2022 m. gegužės 12 d. – Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje gausiai būrėsi knygos mylėtojai, kadangi čia vyko ilgai lauktas susitikimas su vienu populiariausių šalies rašytojų, istoriku, TV laidų vedėju, sporto komentatoriumi, protmūšių organizatoriumi ir vedėju Robertu Petrausku (Vilnius), kuris Pagėgiuose tądien pristatė savo naujausią istorinę knygą „Poltava“ (2022 m.). Sveikindama šį garbų svečią, bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė teigė, jog kiekvienos knygos gimimas bibliotekoms ir knygų mylėtojams yra ypatingas įvykis. O ši, naujausioji rašytojo knyga „Poltava“, šių dienų kontekste, yra ypatingai aktuali ir reikalinga.

Gausiai vaizdine medžiaga iliustruotoje Lietuvą ir kaimynines valstybes siejančių istorijos ryšių apžvalgoje rašytojas Robertas Petrauskas nukėlė susirinkusiuosius į ankstyvuosius Europos laikus, į pačią valstybių užuomazgų pradžią. Ši kelionė į praeitį suteikė kitoniškų spalvų naujausioje autoriaus knygoje „Poltava“ nagrinėjamai Ukrainos ir Lietuvos istorijos sąsajų temai. Renginio metu pristatyti Ukrainos teritoriją puošiantys ir turistų gausiai lankomi iškilūs, Lietuvos architektūrą primenantys statiniai, atskleidžiantys istorijos vingiuose užgimusią šių dviejų valstybių sandraugą. Šiame istoriniame veikale aprašoma XVIII a. Europa, iššūkiai, su kuriais šio žemyno šalims teko kitados susidurti. Visa tai priartina to meto įvykius dabarčiai ir, atskleidžiant istorinį kontekstą, leidžia skaitytojui lengviau suvokti šiuo metu Europoje tvyrančios sudėtingos situacijos kontekstą bei priežastis.

Informatyvus, dar negirdėtų faktų ir minčių kupinas susitikimo laikas su rašytoju, istoriku Robertu Petrausku prabėgo itin greitai... Susirinkusieji garbiam svečiui pažėrė daugybę klausimų, o kiek vėliau nusidriekė ir visa eilutė norinčiųjų įsigyti naujausią autoriaus knygą bei, žinoma, gauti autoriaus autografą...

Bibliotekos vadovė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė už šį įsimintiną vakarą dėkojo p. Robertui simboline dovanėle ir kvietė dar ne kartą sugrįžti į Pagėgių kraštą. Vakaras pratęstas rašytojui suorganizuota ekskursija po biblioteką ir pabaigtas maloniu pasišnekučiavimu prie arbatos puodelio.

Skaityti daugiau: https://pagegiusvb.lt/naujienos/vyduno-viesojoje-bibliotekoje-pristatyta-naujausia-rasytojo-roberto-petrausko-istorine-knyga-poltava/




Sonata Nognienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja

Nuotraukų autorė – Asta Andrulienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN