EQUASS išsikelti tikslai pasiekti (Kuršėnai)

News: Life Style , 2022-05-31 22:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ (toliau-Įstaiga) 2020-2021 metais įgyvendino projektą „Socialinių paslaugų kokybės gerinimas, taikant EQUASS kokybės sistemą“ (toliau – projektas). EQUASS - tai Europos socialinių paslaugų kokybės užtikrinimo sistema, kuri yra Europos reabilitacijos platformos iniciatyva. Pagal EQUASS programas teikiamos visapusiškos paslaugos kokybės gerinimo, skatinimo, pripažinimo ir sertifikavimo srityse, kuriose laikomasi socialinėms paslaugoms Europoje keliamų kokybės reikalavimų. EQUASS iniciatyva skatina gerinti socialinių paslaugų kokybę, nuolat tobulėti, mokytis ir vystytis, kad paslaugų gavėjams būtų garantuotos kokybiškos paslaugos.

Vasario 7 d. European Platform for Rehabilitation – EQUASS projektų ir renginių vadovė Benedetta Pesce informavo, kad Įstaigoje teikiamos paslaugos atitinka visus EQUASS Assurance kriterijus ir bus sertifikuotos EQUASS Assurance (angl. The European Quality in Social Services) kokybės sertifikatu. Gegužės 20 d., EQUASS konferencijos „Socialinių paslaugų kokybės kultūrą keičiančios patirtys“ metu, Įstaigos direktorei Virginijai Norvaišienei oficialų EQUASS socialinių paslaugų kokybės sertifikatą įteikė Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Iškilmėse dalyvavo Šiaulių rajono savivaldybės administracijos socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Šiuparienė ir vyriausioji specialistė Viktorija Savickė bei Įstaigos socialinės darbuotojos Berta Pikelytė ir Rima Adomaitienė.

Atjauta, nuoširdumas, gerumas - tai raktas į žmogaus širdį. Įstaigos darbuotojai iki projekto įgyvendinimo, šiuo raktu vadovavosi ir dirbo. Įdiegus EQUASS socialinių paslaugų kokybės sistemą darbuotojai suprato, kaip įtraukti, įgalinti paslaugų gavėjus, kad gyvenimo kokybė gerėtų ir jiems teikiamos paslaugos būtų kokybiškos.

Tik nuostabaus kolektyvo dėka buvo pasiektas šis rezultatas. Didžiuojamės tapę didelės EQUASS šeimos dalimi.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN