Medžiokalnis pritaikytas vietos gyventojų ir turistų poreikiams

News: Autonomy , 2022-08-27 10:51
El. pašto adresas: kraziai.turizmas@kraziai.lt
Vietovė: Kelmės r.

Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centras šiais metais įgyvendino projektą „Medžiokalnio pritaikymas vietos gyventojų poreikiams“. Projekto tikslas – gerinti kaimo gyventojų socialines, poilsio ir kultūrinio gyvenimo sąlygas, kraštovaizdį, pritaikant Medžiokalnio kalną vietos gyventojų poreikiams.
Medžiokalnis – nuo seno pamėgta žmonių lankymosi vieta. Ir šiandien Kražiuose tai yra viena mėgstamiausių laisvalaikio praleidimo vietų tiek miestelio gyventojams, tiek svečiams. Tai puiki atokvėpio gamtoje vieta – čia galima pasivaikščioti miško takeliais, yra pavėsinės, kur galima pailsėti, užkąsti ir pan. Nuo kalvos atsiveria ypatinga Kražių miestelio panorama, lyg ant delno matyti šimtametę istoriją menantys kultūros paveldo objektai – pirmosios parapinės bažnyčios vieta ant Vytauto kalno, buvusi jėzuitų kolegija, Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia, kapinių koplyčia ir kt. Medžiokalnio kalva apaugusi lapuočių mišku, kuriame vyrauja ąžuolai. Nuo 1960 m. ši kalva yra paskelbta botaniniu draustiniu, siekiant apsaugoti čia augančias 335 augalų rūšis, iš kurių 12 yra įrašytos į Lietuvos raudonąją knygą.
Projekto metu Medžiokalnyje, šalia natūraliai susiformavusių miško takų, įrengti informaciniai stendai bei kryptį nurodančios rodyklės. Taip lankytojai turės galimybę susipažinti su Medžiokalnio mišku, buvusio alkakalnio istorija, pabrėžiant jo kultūrines ir gamtines vertes.
Nuo šiol kražiškiai ir miestelio svečiai savo laisvalaikį gali leisti besimėgaudami gamta patrauklesnėje aplinkoje – lankymui labiau pritaikytame pažintiniame miško take, esančiame Medžiokalnio botaniniame draustinyje.
Projektas finansuotas Kelmės krašto partnerystės vietos veiklos grupės 2016-2023 metų vietos plėtros strategijos, įgyvendinamos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos priemonę „LEADER programa“, lėšomis, partneris – Kelmės rajono savivaldybė.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN