Lietuvos technologijų kompanija „Yukon Advanced Optics Worldwide“ parėmė ukrainiečius Latvijoje

News: Business , 2022-10-27 06:51
El. pašto adresas: renata@adverum.lt

Lietuvos aukštųjų technologijų įmonių grupė termovizinės optikos įrenginius gaminanti „Yukon Advanced Optics Worldwide“ išplėtė socialinės paramos geografiją. Bendrovės dukterinė įmonė Latvijoje paskyrė 150 tūkst. eurų paramą organizacijoms, kurios rūpinasi ukrainiečių pabėgėliais šioje šalyje. Parama papildo iki šiol įmonės ukrainiečių pabėgėliams skirtus 1,5 mln. eurų, kurių didžioji dalis teko projektams Lietuvoje.

„Kasmet skiriame tam tikrą pajamų dalį, kad finansiškai paremtume organizacijas, sprendžiančias skausmingiausias visuomenei problemas. Pirmomis karo dienomis nusprendėme padėti iš Ukrainos bėgantiems žmonėms Lietuvoje, o dabar plečiame paramą kitose šalyse, kuriose veikia dukterinės „Yukon“ įmonės“, – sako „Yukon Advanced Optics Worldwide“ komunikacijos vadovas Germanas Kavalskis.

Latvijoje bendrovės parama skirta įvairioms organizacijoms, tarp jų – Latvijos Raudonajam kryžiui, jaunimui įsitvirtinti ir rasti savo pašaukimą padedančiai organizacijai „Young Folks“ ir ukrainiečių pabėgėlius su jiems gyvenamąją vietą suteikiančiais savanoriais suvedančiai „Common Ground“, kuri taip pat turi pabėgėlių centrą. Čia ukrainiečiai gali apsistoti, pavalgyti, išsiskalbti drabužius. Iki šiol „Common Ground“ pabėgėlių centre apsilankė apie 10 tūkst. ukrainiečių. Organizacijas bendrovei padėjo atrinkti Ukrainos ambasada Latvijoje.

Vykdydama plėtrą kitose šalyse, bendrovė taip pat investuoja į socialinę gerovę aplinkinėse bendruomenėse. Paramą ukrainiečiams „Yukon Advanced Optics Worldwide“ taip pat skyrė Glazge, Škotijoje, kur įsikūrusi tyrimais ir plėtra bei gamyba užsiimanti grupės įmonė.

„Viena iš „Yukon“ grupės įmonių yra ir Kyjive, Ukrainoje – joje dirba mokslinių tyrimų ir plėtros bei programinės įrangos kūrimo specialistai. Todėl karas stipriai paveikė mūsų organizacijos žmones. Be to, su kolegomis esame įsitikinę, kad pagalba Ukrainos žmonėms negali būti vienkartinis veiksmas, paskatintas visus šokiravusios karo pradžios. Patys sau esame įsipareigoję padėti jiems tiek laiko, kiek reikės“, – kalbėjo G. Kavalskis.

Įmonių grupė skirdama paramą orientuojasi į didelio masto, greitos reakcijos reikalaujančių problemų sprendimą. Praėjusiais metais „Yukon Advanced Optics Worldwide“ skyrė apie 1 mln. eurų kovos su pandemija priemonėms: masinių nelaimių automobiliui Kauno mieste, ligoninių Lietuvoje, Latvijoje ir kitose šalyse aprūpinimui papildomais baldais, įranga, higienos priemonėmis.

Lietuvoje bendrovė ukrainiečiams padėjo finansuodama vaikų švietimo, ugdymo, popamokines veiklas, paramos rinkimo iniciatyvas ir kitas čia atvykusių ukrainiečių šeimų reikmes.

„Yukon Advanced Optics Worldwide“ pagrindinė bendrovė įkurta 2005 metais Vilniuje. Čia įsikūrusi administracija, mokslinių tyrimų ir plėtros, pardavimų ir rinkodaros padaliniai bei prietaisų surinkimo gamykla. Vilniuje dirba 250 žmonių. Visoje įmonių grupėje, kurios bendrovės dabar veikia 6 šalyse, dirba daugiau kaip 1000 specialistų. Apie 70 proc. produkcijos, kurios didžiausia dalis žinoma kaip „Pulsar“ prekės ženklo gaminiai, parduodama JAV ir Europos rinkose. „Yukon“ grupės įmonių termovizinės optikos gaminiai eksportuojami į daugiau kaip 70 pasaulio šalių.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN