Akmenės rajone bus įgyvendinami 5 kultūros projektai

News: Autonomy , 2023-03-17 20:33
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Lietuvos kultūros taryba paskyrė dalinį finansavimą projektams regionuose.

Akmenės rajono savivaldybėje kūrybinėms iniciatyvoms įgyvendinti bus vykdomas projektas "Šalom, Akmene! 2023", kurį organizuos MB „Pelėdiškių ąžuolas“. Projektui skirta 12 500 Eur. Istorinės atminties puoselėjimo temoms įgyvendinti bus vykdomi šie projektai: "Akmenės krašto istorijos atspindžiai", kurį įgyvendins visuomeninė organizacija Akmenės bendruomenė (projektui skirta 30 000,00 Eur), "Atminties žygis. Akmenė 2023", kurį įgyvendins MB „Pelėdiškių ąžuolas“ (projektui skirta 1 600,00 Eur), "Sugrįžimai į Paragius", kurį įgyvendins Akmenės rajono savivaldybės Akmenės krašto muziejus (projektui skirta 9 000,00 Eur), "Paskutinis adresas. Vegeriai", kurį įgyvendins MB „Pelėdiškių ąžuolas“ (projektui skirta 3 000,00 Eur).

Projektus vertinę regioninių kultūros tarybų nariai pastebėjo, kad dominuoja tęstiniai, tradiciniai festivaliai ir šventės, bet taip pat kuriasi meno rezidencijos, ieškoma naujų būdų įtraukti vietos bendruomenes į kultūros projektus ne tik juos stebint, bet ir aktyviai įsijungiant į veiklas.

Lietuvos kultūros tarybos daliniu finansavimu Šiaulių apskrityje finansuoti 88 kultūros ir meno projektai, jiems paskirstyta daugiau kaip 616 tūkst. eurų.



Parengta pagal Lietuvos kultūros tarybos skelbtą informaciją

šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/akmenes-rajone-bus-igyvendinami-5-kulturos-projektai/5341


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN