Žeme, aš esu tavo vaikas! (Mažeikių r.)

News: Education , 2023-03-25 00:13
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Kovo 23 d. Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos Viekšnių miesto filiale vyko popietė „Žeme, aš esu tavo vaikas!‘. Renginys skirtas Pasaulinei Žemės dienai pažymėti. Renginyje dalyvavo Viekšnių gimnazijos 2a klasės mokiniai ir jų mokytoja Imeda Žilinskienė.

Kiekvienais metais kovo 20 dieną minima Pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris. Kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. Žemės dienos renginiai tęsiasi visą mėnesį, iki Tarptautinės motinos Žemės dienos, kuri minima balandžio 22 d.

Renginyje dalyvavusiems mokiniams buvo demonstruojamos skaidrės, kalbama apie mūsų planetai iškilusius pavojus ir kaip kiekvienas turėtume prisidėti prie problemų sprendimo. Žemę saugoti privalome visi, pradedant nuo savęs. Atrodytų tokie maži darbai, kaip taupumas, atsakingas vartojimas, rūšiavimas, vaikščiojimas ar važinėjimas dviračiu labai padeda saugoti Žemės išteklius, mažina klimato taršą.

Popietės metu bibliotekininkė vaikams pristatė knygas apie Lietuvos gamtą, ekologiją ir gamtosaugą. Taip pat buvo pristatyta Valentina Camerini knyga „GRETOS ISTORIJA: moksleivė, kuri nebuvo per maža imtis didelių pokyčių“ . Knyga apie penkiolikmetę Gretą Thunberg, kuri nusprendžia, kad daugiau laukti negalima, kad reikia ką nors daryti, kad išsaugotų Žemę būsimoms kartoms.

Kūrybinių dirbtuvėlių metu vaikai piešė ir visaip dailino inkiliukus, kuriuos padovanojo Vidmantas Andriuška. Šis Viekšnių meistras kasmet pagamina šimtus namelių paukščiams giesmininkams. Antrokų išpuošti inkilai bus iškelti į bibliotekos kiemelyje augančius medžius. Tikimės artimiausiu metu sulaukti naujakurių, kurie visą vasarą džiugins bibliotekos lankytojus savo giesmėmis.
Užsiėmimų pabaigoje mokiniai davė gamtos bičiulio priesaiką ir pasižadėjo tapti tikrais gamtos mylėtojais.


Rasa Vilkaitė,
Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos
Viekšnių miesto filialo bibliotekininkė
Onos Pačengienės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN