Ginkūnuose prisimintas grafų Zubovų palikimas

News: Life Style , 2019-04-20 08:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2019 m. balandžio 11 d. Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Ginkūnų filialo salėje vyko literatūrinė-istorinė paskaita „Grafų Zubovų palikimas Šiaulių kraštui“. Renginio organizatorė, Ginkūnų bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Rimvida Linauskienė, pradėdama renginį pakvietė susirinkusius nusikelti į epochą, kai Lietuvos teritorijoje klestėjo dvarų kultūra, o dvaras buvo ne tik svarbi valstybės ūkinio gyvenimo dalis, bet ir kultūrinio gyvenimo židinys. Kviesdama pažinti vieną reikšmingiausių Šiaurės Lietuvos dvarininkų šeimų – grafus Zubovus, renginio vedėja pristatė Šiaulių „Aušros“ muziejaus istorijos skyriaus muziejininkę-vyriausiąją specialistę Vilmą Karinauskienę, kuri išsamiai pasakojo ir supažindino dalyvius su grafų Zubovų epocha, kokį istorinį spaudą yra palikusi Zubovų giminė Šiaulių kraštui.

Renginyje dalyvavę Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų mokyklos 7–8 klasių mokiniai susirinkusiems pristatė Sofijos Bilevičiūtės Zubovienės knygą „Laimė“. Tai Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų mokyklos vykdomo projekto „Aš – zubovietis“ veiklų pradžia.

Laikas pralėkė lyg akimirka, norėjosi dar būti ir klausytis. Pabuvome kitoje epochoje, praturtinome ir atgaivinome dvasią, prisiminėme žmones, išgarsinusius mūsų kraštą.





Rimvida Linauskienė,
Ginkūnų bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

šaltinis: https://kursenai.lt/2019/04/19/ginkunuose-prisimintas-grafu-zubovu-palikimas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN