102-asis poeto Vytauto Mačernio gimtadienis Žemaičių Kalvarijoje

News: Life Style , 2023-06-06 22:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Plungės r.

102-asis poeto Vytauto Mačernio gimtadienis birželio 5-ąją, pirmadienio vakarą Žemaičių Kalvarijoje alsavo šiluma ir skrodė dangų vakarinės saulės spindulių strėlėm.

Tradiciškai susirinkę į jaukų poeto muziejaus kiemelį ąžuolo paunksmėje klausėmės Vytauto Mačernio poezijos skaitymų, kuriuos dovanojo Plungės skaitančių moterų klubo „Tebūnie šviesa” atstovės, kalvariškė Silva Jokubauskienė, įdomias poeto gyvenimo miniatiūras pristatė Vytauto Mačernio atminimo puoselėtojas, istorijos nešėjas ir skleidėjas, mokytojas, ekskursijų vadovas, bendruomenės „Gardai” pirmininkas Bronius Kleinauskas.

Muzikinę atmosferą kūrė jaunatviškas dainuojamosios poezijos trio „Poezijos medžiotojai” (Kaunas/Klaipėda). Gitarų, perkusijos, jaunatviškų šiuolaikiškų tekstų deriniai puikiai kontrastavo su vis į rimtį ir gelmę sugrąžinančiais poeto Vytauto Mačernio tekstais.

Renginio finale buvo aptarti vaikų ir jaunimo kūrybinių darbų konkurso „Sapnuojančio medžio pavėsy” rezultatai, paskelbti 1,2,3-ios vietos nugalėtojai prozos ir poezijos žanruose.

Pirmoji vieta atiteko Adrianai Dominykai Šulcaitei (Vilniaus Simono Daukanto gimnazija). Antroji vieta – Ievai Žutautaitei (Plungės ,,Saulės‘‘ gimnazija) ir trečioji – Tomui Smulkiui (Žemaičių Kalvarijos Motiejaus Valančiaus gimnazija).

Prozos srityje pirmoji vieta – Ievai Daukšaitei (Plungės „Saulės“ gimnazija),
antroji vieta – Godai Kunaikaitei (Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazija.)
Trečioji vieta – Mariui Kriščiūnui (Plungės „Saulės“ gimnazija)

Vėstantis gimtadienio vakaras baigėsi šiltais ir jaukiais pašnekesiais, prisiminimais prie arbatos ir kavos puodelio.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN