VšĮ Kelmės PRC suorganizavo dalykinę savaitę mokiniams

News: Education , 2019-05-04 17:34
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

VšĮ Kelmės PRC kaip ir kirkvienais metai, kiekvienais metais vyko dalykinė savaitė. Jos metu dešimtos klasės mokiniai susipažįsta su naujomis profesijomis, atlieka įvairias įdomias veiklas, kad galėtų geriau apsispręsti, kokią profesiją rinktis sekančiais mokslo metais. Kiekviena savaitės diena skirta pažinti vis kitą profesiją. Pirmadienis - apdailininkų diena. Antroji dalykinės savaitės diena skirta virėjo profesijai. Su ja susipažinti panoro net dešimt būsimų vienuoliktokų. Virėjų profesijos praktinėje klasėje tądien kvepėjo picomis. Trečioji dalykinės savaitės diena - svečių diena. Svečiuose - Elvyravos, Maironių, Vaiguvos, „Aukuro", „Kražantės" pagrindinių mokyklų, Kražių Žygimanto Liauksmino, Pakražančio gimnazijų pagrindinio ugdymo mokiniai, kurie susipažino su mokykla ir apdailininko, staliaus, virėjo, multimedijų paslaugų teikėjo mokymo programomis. Mokiniai apžiūrėjo mokyklą, domėjosi mokymo procesu, atliko įvairias profesines užduotis.
Ketvirtoji dalykinės savaitės diena - pasidalijimas gerąja patirtimi: įvairių dalykų mokytojai savaitės metu veda tarpdalykinius LIK'us, atviras pamokas, jungia bendrakultūrinius dalykus su profesiniais, daro trumpalaikius vidinius projektus, veda pamokas neįprastose erdvėse. Mokiniai, naudodamiesi naujausiomis IT pritaikymo galimybės, renka medžiagą, fotografuoja, redaguoja, montuoja, stebi vieni kitų darbus ir taisyklingą kalbėjimą - vyksta mokymas ir mokymasis, bendravimas ir bendradarbiavimas, pvz. buvo pristatytas trumpalaikis vidinis projektas "RECEPTŪRA IR KALBOS KULTŪRA.” Jo metu lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Dalia Griškevičienė ir vyr. profesijos mokytoja Asta Gedvygiene vedė bendrą gamybinio mokymo pamoką GV 8/1 grupei, o kitą dieną mokytoja Dalia su grupe lankėsi Kelmės viešojo maitinimo įstaigoje: studijavo meniu, stebėjo kalbos etiketo laikymąsi. Grįžę mokyklon aptarė mokinių padarytas klaidas, pildė lentelę ir įsivertino darbą
Dar viena netradicinė pamoka vyko parduotuvėje. Ją vedė lietuvių kalbos mokytoja A.Slunksnienė. GV 7/1 gr.mokiniai turėjo išsiaiškinti, ar taisyklingai užrašyti prekių pavadinimai parduotuvėse?
Penktoji savaitės diena buvo skirta veiklų apibendrinimui ir įsivertinimui.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN