Kelmėje savanoriavimo mokymas per bendravimą ir bendradarbiavimą

News: Life Style , 2019-05-07 18:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Savanoriavimo mokymas per bendravimą ir bendradarbiavimą
Grupė jaunimo iš miesto mokyklų ir Profesinio rengimo centro, kurie lanko arba savanoriauja Kelmės rajono Socialinių paslaugų Centro Vaikų ir jaunimo dienos centre "Parama", vadovaujami mokytojos D. Griškevičienės, lankėsi Vokietijoje, Hinsbeck’o mieste: jie susipažino su Jaunimo centro veikla, aptarė savanorystės principus, mokėsi reflektuoti ir bendradarbiauti. Jaunimas ne tik bendravo - jiems buvo sudaryta galimybė susipažinti su Šiaurės Reino Vestfalijos žemių istorija, miestais, jos centru Diuseldorfu.

22 metai. Tokį skaičių įvardijo Hinsbecko - Nettetal’io parapijos narys, komitetų “Jaunimas ir Jaunimo centrai” ir “Taika ir bendradarbiavimas” pirmininkas, atsakingas už ryšius su Kelmės parapija, Ralf’as Shröder’is. Jam antrino Erich’as von Rauchhaupt’as, buvęs Parapijos namų sekretorius, Hinsbeck’o Jaunimo namų vykdantysis direktorius, projekto “Kelmės ir Hinsbeck’o parapijų bendradarbiavimas” sumanytojas ir vienas iš jo įgyvendintojų: “Džiaugiamės, galėdami savo žiniomis, patirtimi ir materialine parama prisidėti prie jaunimo ugdymo, mokyti bendrauti ir bendradarbiauti.”
Jaunimiečiai susipažino su miesto Jaunimo centro veikla, kaip realiai veikia savanorystės principai Hinsbeck’o Jaunimo namuose, kokie užsiėmimai vyksta ir kaip bendrauja skirtingos kartos: sėkmingas pavyzdys - susitikimo vakaras su parapijos bendruomene. Jo dalyviai buvo maloniai nustebinti Egidijaus Mikovičiaus, VšĮ Kelmės PRC GV 6/1 grupės mokinio, vokiškai atliekamomis dainomis. Vakare buvo galima sutikti žmonių, kurie prieš minėtus 22- ejus metus priėmė pirmuosius kelmiškius savo šeimose. Jiems ir kitiems, tęsiantiems šias gražias bendradarbiavino tradicijas, dėkojo kelmiškiai mokytojai, lydėję grupę: Eugenijus Jafimovas, Aidana Valošinienė, Raimonda Andriuškienė ir šių eilučių autorė.
Jaunimas buvo supažindintas ne tik su Hinsbeck’o, bet ir su Aacheno, Kevelaer, Diuseldorfo miestų architektūra, istorija. Jie dalyvavo ir šv. Mišiose, skirtose abiejų miestų draugystei pažymėti - jaunimui buvo suteikta galimybė ne tik giedoti šv. Mišiose, bet ir jas užbaigti, sugiedant “Aleliuja” iš aukštai, nuo “viškų”,- kaip pajuokavo viena iš projekto dalyvių, Deimantė: “įspūdis nepakartojamas, visai kitoks skambėjimas,”- sakė ji. Mokiniai daug keliavo, varžėsi Mini golfo lauke, ragavo tipiškus Šiaurės Reino Vestfalijos patiekalus, vakarais žaidė ir reflektavo.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN