Stovykla „Vasaros nuotykis“

News: Education , 2023-07-12 04:24
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Socialinės paramos skyrius, įgyvendindamas projektą „Dėl Europos Sąjungos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšomis finansuojamų projektų įgyvendinimo 2023 metais“, sudaro sąlygas ES paramos gavėjams aktyviai dalyvauti organizuojamose veiklose.

Šią vasarą visų Kelmės rajono savivaldybės seniūnijų vaikams buvo suorganizuota vasaros poilsio stovykla „Vasaros nuotykis“, kurios tikslas – skatinti vaikų fizinį aktyvumą, kūrybiškumą, pasitikėjimą savimi, gebėjimą dirbti savarankiškai ir komandoje. Daug dėmesio buvo skiriama tarpusavio bendravimui ir bendradarbiavimui, mokymui išreikšti savo nuomonę, išklausyti kitą, spręsti konfliktus, ugdytis sveikos ir aktyvios gyvensenos įgūdžius įvairių fizinių veiklų bei žaidimų metu.

Stovykloje, kurioje dalyvavo 54 vaikai, buvo organizuojamos:

sportinės veiklos: pažintiniai žygiai, linksmosios estafetės, mažasis futbolas, badmintonas, tinklinis, smiginis, stalo ir judrieji žaidimai;
kūrybinės veiklos: stovyklos emblemos kūrimas, protmūšiai, viktorinos, muzikiniai pasirodymai, įvairių rankdarbių darymas;
pramoginės veiklos: batutai, pirties edukacija, filmų, grilio vakarai, maudynės kubile, vandens pramogos, desertų gaminimas, išvykos, ekskursijos ir kt.
Stovykla organizuota jaukioje vienkiemio sodyboje, visus higienos reikalavimus atitinkančiose patalpose. Užsiėmimai buvo vykdomi naujai įrengtuose kupoluose ir lauko aikštelėse. Pamainose buvo po aštuoniolika 7–12 metų vaikų, todėl vadovai galėjo dirbti ir su kiekvienu stovyklautoju individualiai. Vaikai buvo maitinami keturis kartus per dieną.

Stovyklos metu grupėms po 18 vaikų 2023 m. birželio 13 d., birželio 20 d. ir liepos 4 d. buvo organizuojama dienos išvyka į Pasvalį. Jos metu aplankytas Raudonių pramogų parkas. Apžiūrėjus parką kelionė tęsėsi prie Žalsvojo šaltinio, povandeninio karstinio urvo-versmės Pasvalyje, Lėvens kairiajame krante, 400 m žemiau Svalios žiočių. Urvo plotis 6,5 m, gylis 20 m – tai giliausias Lietuvos urvas. Vykta ir į vienintelį pasaulyje Smegduobių parką, kuris buvo pradėtas kurti 2004 m. sovietmečiu nacionalizuotose ūkininkų Avižonių žemėse. Parkas atidarytas 2009 m. gegužės 15 d., užima 8 ha teritoriją pietiniame Pasvalio pakraštyje. Šiame parke ekskursantai pietavo.

Vaikams stovykla patiko – čia susirado naujų draugų, įgijo gerų patirčių, dalijosi teigiamomis emocijomis.

Informaciją parengė

Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė išmokoms Jolanta Dausinienė


šaltinis: https://www.kelme.lt/s/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN