Tarptautinis Thomo Manno festivalis pradėjo savo kultūros maratoną Nidoje įspūdingu atidarymo koncertu

News: Life Style , 2023-07-18 06:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

XXVII tarptautinis Thomo Manno festivalis Nidoje prasidėjo su didžiule energija ir ryškiu kultūriniu akcentu. Šiame savaitę truksiančiame festivalyje, kuris tęsis iki liepos 22 d., dalyvaus įvairių šalių menininkai, muzikantai, rašytojai ir kultūros entuziastai. Festivalis žada įdomią ir turiningą savaitę, pripildytą klasikinės muzikos koncertų, kino vakarų, diskusijų ir parodų.

Šių metų festivalio tema yra „Kultūros kraštovaizdžiai. Svetimas", kviečianti visus dalyvius įvairiais aspektais tyrinėti ribas, kurios skiria „savą" nuo „svetimo".

Vakar, liepos 15 d., įvyko pradžios koncertas, Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje gausiai susirinkusių klausytojų širdis sujaudino Broniaus Kutavičiaus chorinė muzika. Skambėjo oratorija „Paskutinės pagonių apeigos", vienas iš iškiliausių lietuvių kompozitorių kūrinių, supintas iš mitologinių motyvų. Oratoriją atliko sopranas Gintarė Skėrytė, choras „Aidija“ ir Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos choras; oratorijoje skambėjo vargonai ir valtornos; dirigavo Romualdas Gražinis.

Festivalio atidarymo proga sveikinimo žodį perdavė prezidentas Valdas Adamkus; jo kalbą perskaitė Neringos meras Nerijus Jasaitis. „Sveikinu ir nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šis festivalis, tapęs neatskiriama Lietuvos kultūrinio peizažo dalimi, jau dvidešimt septintą kartą suburia didelį būrį gerbėjų.“ Prezidentas pabrėžė, kad Thomo Manno festivalis yra „viltingas ženklas, rodantis susikalbėjimo, dialogo, tolerancijos galimybę. Thomo Manno skleistos idėjos ir nuostatos, jo nesumeluotas humanizmas yra itin reikalingi ir svarbūs”.

Tarptautinio festivalio programa apima įvairius meninius ir kultūrinius renginius, skirtus visiems kultūros mylėtojams. Lankytojai kviečiami mėgautis profesionaliais klasikinės muzikos koncertais, meno parodomis, specialiai parinktu filmų repertuaru, dalyvauti susitikimuose su žymiais Lietuvos ir užsienio kultūros veikėjais. Festivalio programą ir detalią informaciją apie renginius galima rasti internetinėje svetainėje www.mann.lt.

Festivalio veiklą remia Lietuvos kultūros taryba, informacinis partneris – Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Renginio „Kino naktys” partneris –Goethe’s institutas Lietuvoje.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN