Konkursą „Tauragė Street Art 2023“ laimėjęs graffiti piešinys papuošė miesto erdvę

News: Life Style , 2023-07-18 06:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Įgyvendinant projektą „Tauragė – Lietuvos kultūros sostinė 2023″ Tauragės Pilies aikštėje ant V. Kudirkos g. 2A pastato sienų atsirado naujas graffiti piešinys. Šis vizualiai stulbinantis meno kūrinys įkvėpė naujos gyvybės miesto erdvėms ir liudija, kad Tauragė puoselėja istoriją, kūrybiškumą ir beribę jaunimo vaizduotę.


Graffiti Pilies aikštėje

Vienas iš svarbiausių tikslų Tauragei, kaip Lietuvos Kultūros sostinei, yra kurti miestą, kuriame gyvena kūrybiškai įgalintas jaunimas. Siekiant to, skiriamas ypatingas dėmesys gatvės meno puoselėjimui, skatinant jaunimą kurti savo Tauragę ir prisidėti prie miesto veido formavimo. Tai kūrybinė terpė, kuri leidžia jaunajai kartai išreikšti savo požiūrį ir pasidalinti istorijomis su platesne bendruomene.

Meistriškai menininko Rodion Petrov sukurtas piešinys papuošė miesto erdvę per dviejų savaičių trukmės intensyvias dirbtuves ir jau atkreipė miesto gyventojų bei svečių dėmesį. Naujasis piešinys pristato Tauragę kaip šiuolaikišką, dinamišką miestą, kuriame gyvena kūrybiški žmonės; piešinys skatina vaizduotę, kūrybiškumą, meninę raišką.

Ruošiant šį eskizą pastato specifika buvo panaudota kaip atspirties taškas: ant sienos yra 6 langai, kurie buvo pritaikyti piešinyje. Langas turi simbolinę reikšmę, jis dažnai kuria aliuziją į ateitį, naujoves, galimybes – tad 3D akinių pavaizdavimas langų vietoje taip pat yra reikšmingas. Kūrinys kviečia samprotauti apie ateitį, technologijas, miesto dinamiką, kurti ateities vizijas. Pavaizduoti veidai simbolizuoja gyventojus, kurie kuria savo miestui arba miesto svečius, kurie pozityviai vertina miestą, mato jo savitumą. Taip pat kūrinyje atvaizduojami grafiniai elementai išryškinantys gatvės meno ir pop art stilių.

Graffiti kūrėjas ir įgyvendintojas – klaipėdietis Rodion Petrov. Rodion talentas jau sulaukė pripažinimo – jo darbai buvo eksponuojami daugybėje parodų Lietuvoje ir užsienyje. Gausus R. Petrov kūrybos bagažas, apimantis asmenines parodas ir tarptautinį bendradarbiavimą, jau antrą kartą papildo Tauragės kultūrinį gyvenimą. Prieš keletą mėnesių R. Petrov talkino įgyvendinant dailininkės Aretos Didžionienės idėją „Senoji Tauragė“ – dar vieną gatvės meno projektą, kuris papuošė elektros pastotės pastatą Vytauto g. 64a.

Konkursas „Tauragės gatvės menas 2023″ atvėrė kelią jauniems kūrėjams ar menininkų komandoms įgyvendinti savo išradingas idėjas, skatindamas teigiamą tauragiškių požiūrį į vizualųjį gatvės meną. Ateityje siekiama paversti miestą į žavių meno kūrinių gobeleną, didinantį jo vizualinį patrauklumą bei sukurti terpę dar daugiau jaunų menininkų pasidalinti savo perspektyva.

Tauragė 2023. Lietuvos kultūros sostinė.


šaltinis: https://taurage.lt/konkursa-taurage-street-art-2023-laimejes-graffiti-piesinys-papuose-miesto-erdve/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN