Apdovanojimo „Už nuopelnus Lietuvos ir Indijos draugystei“ vakaras Rusnėje

News: Life Style , 2023-07-24 06:08
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Penktąjį kartą Rusnės saloje vyksta kultūrinės diplomatijos šventė – tradiciškai už nuopelnus Indijos ir Lietuvos draugystei apdovanojami nusipelniusieji. Šiemet drauge su garbingais svečiais Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis dalyvavo sanskritologo, Vilniaus universiteto dėstytojo Vyčio Vidūno apdovanojimo šventėje. Linkėdamas gražaus ir prasmingo vakaro, meras akcentavo bendros istorijos ir žmogiškosios bendrystės svarbą. 108 sanskrito žodžiai, neabejotinai giminiški lietuviškiems (medus, duona, vėjas, ašara ir kt.), sugulė į unikalią V. Vidūno knygelę, mezgančią didelius ir svarbius kultūrinius, mokslinius, ekonominius ir žmogiškuosius ryšius. Tai patvirtino visi šventės svečiai: Indijos, Jungtinės Karalystės, Izraelio ambasadoriai, diplomatai, Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė, dalyvavę mokslo žmonės. Visi svečiai pabrėžė, kad į Rusnę važiuoja kaip į jaukų klasiokų ar giminių susitikimą. Todėl tradicinė ir šeimyninė nuotrauka prie M. Gandžio ir H. Kalenbacho paminklo. Pasak V. Vidūno, Rusnė – unikali vieta, ypatingi ir čia gimstantys bei besitęsiantys žmogiškieji ryšiai.


šaltinis: https://www.silute.lt/naujienos/apdovanojimo-uz-nuopelnus-lietuvos-ir-indijos-draugystei-vakaras-rusneje/10457


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN