Vaikų iš Ukrainos integracija (Akmenės r.)

News: Education , 2023-09-07 22:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Vaikui beveik bet koks įvykis yra sudėtingas procesas, reikalaujantis daug išteklių ir jėgų. Ypač karo sąlygomis, nuo kurių vaikai iš Ukrainos pabėgo. Siekdami, kad vaikas rastų šių jėgų, įveiktų traumuojančius karo įvykius ir išsiskyrimą su artimaisiais, Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro psichologė organizavo integracinę dailės terapijos grupę vaikams iš Ukrainos ir jų draugams lietuviams iš Naujosios Akmenės.

Užsiėmimai organizuojami įgyvendinant projektą „Pabėgėlių iš Ukrainos priėmimas ir ankstyva integracija“, finansuojamą ES lėšomis kartu su Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Akmenės rajono savivaldybės administracija. Užsiėmimų metu taikyta kvėpavimo praktika ir žaidžiami žaidimai, kurie lavina vaiko pažintinius psichinius procesus.


Administratorė
Vilma Šimienė
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/vaiku-is-ukrainos-integracija/6042


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN