O ta Kakė makė (Mažeikių r.)

News: Education , 2023-10-25 23:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Spalio 12 d. Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos Viekšnių miesto filiale vyko edukacinis renginys „Oi ta Kakė Makė!“ Renginyje dalyvavo Viekšnių gimnazijos 2a klasės mokiniai ir mokytoja Birutė Vėlavičienė.

Spalio mėnesį „Kakės Makės“ kūrėja Lina Žutautė švenčia 50 metų jubiliejų, todėl simboliškai gimtadienis paminėtas ir mūsų bibliotekoje.

Vaikai buvo supažindinti su rašytojos Linos Žutautės biografija, mūsų bibliotekoje esančiomis jos knygomis. Aptarėme jau perskaitytas knygutes, jų iliustracijas. Išsiaiškinome, kad Linos Žutautės sukurtas personažas padeda atsikratyti baimių, išmokti tvarkytis ir drąsiai svajoti.

Jau daug metų knygos apie Kakę Makę yra populiariausios vaikų leidinių kategorijoje. Kakė Makė yra ne tik vienas žinomiausių ir mylimiausių vaikų literatūros personažų, bet ir labai populiarus prekinis ženklas. Su šio personažo vardu yra išleista labai daug žaislinių, pažintinių ir užduočių knygučių, kurios padeda tiek puikiai praleisti laisvalaikį, tiek sužinoti naujų dalykų. Ypač populiarios Kakės Makės enciklopedijos.

Daugiausiai antrokams džiaugsmo suteikė renginyje pasirodžiusi Kakė Makė. Tada prasidėjo tikra gimtadienio šventė. Kakė Makė mokė vaikus, kaip iš įvairių vaisių pasigaminti šventinius gimtadienio saldumynus, aiškino, kas yra saikas, kodėl reikia mokėti dalintis, užjausti ir būti draugiškais.

Renginio pabaigoje klausėmės miuziklo „Kakės Makės Gimtadienis“, linksmai šokome, žaidėme ir šėliojome.

Labai dėkojame antrokams, jų mokytojai ir mokytojos padėjėjai Odetai už linkėjimus, balionus, šventinę nuotaiką ir pasakiško skonio keksiukus.

Labai ačiū Viekšnių kultūros centro darbuotojai Rimai už bendradarbiavimą ir pagalbą įgyvendinant idėjas.
Rasa Vilkaitė,

Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos
Viekšnių miesto filialo bibliotekininkė

Nuotraukos Onos Pačengienės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN