Ilgių ir Vėlinių papročiai bus prisiminti lankant Daugyvenės pakrančių archeologinį paveldą

News: Life Style , 2023-11-03 13:14
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Lapkričio 4 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejus-draustinis organizuoja pasivaikščiojimą-ekskursiją „Ilgės ir Vėlinės: apie senuosius laidojimo papročius“. Renginio dalyviai laukiami šeštadienį 11 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Kleboniškių kaimo buities muziejuje (Radviliškio r.).

Ekskursija-pasivaikščiojimas prasidės prie Kleboniškių piliakalnio. Kelionė iš Kleboniškių kaimo, įsikūrusio Daugyvenės upės slėnyje, piliakalnio link simboliškai sujungs gyvųjų ir mirusiųjų pasaulius.

Daugyvenės upės pakrantėse ir slėnyje gausiai išlikę paveldo objektai liudija kelių tūkstančių metų žmonių gyvenimo šioje vietoje materialinę ir dvasinę kultūrą.

Renginio dalyviai, lydimi archeologės Virginijos Ostašenkovienės, aplankys Daugyvenės pakrantėse esančius archeologijos paveldo objektus, susijusius su mirusiųjų laidojimu, bei susipažins su skirtingų laikotarpių laidojimo papročiais, Vėlinių minėjimo tradicijomis.
Ekskursijos-pasivaikščiojimo dalyviai lankys Kleboniškių kaimo kapinaites, Kleboniškių piliakalnį ir pilkapyną, Raginėnų senąsias kapinaites, Raginėnų piliakalnį bei pilkapyną ir kitus objektus.
Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Raginėnų archeologinis kompleksas apima net dvylika archeologijos ir mitologijos objektų, kurie atspindi laikotarpį nuo I tūkstantmečio prieš Kristų iki XIV amžiaus.

Pasivaikščiojimo-ekskursijos dalyviai nueis apie 7 kilometrus. Lapkričio orai permainingi, tad ekskursijos dalyviai turėtų pasirūpinti ne tik patogia ir atsparia drėgmei avalyne, bet ir oro sąlygoms pritaikyta apranga.



Būtina išankstinė registracija telefonu: 8 611 12058.

Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija
Lauros Prascevičiūtės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN