Žibintų šventė (Mažeikiai)

News: Education , 2023-12-07 11:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Gruodžio 6 dienos vakarą Mažeikių lopšelio-darželio „Žilvitis“ bendruomenė susirinko į Žibintų šventę. Žibintų šventė simbolizuoja dvasinį ryšį su gamta, kuris puoselėja šviesos ir tamsos pusiausvyrą bei kuria ypatingas bendrijos akimirkas. Renginys prasidėjo lauke, pagrindiniame kiemelyje. Vaikus pasitiko nykštukas, kuris pakvietė pažiūrėti šešėlių teatro spektaklį „Mergaitė ir žibintas“. Šventės metu vaikai ieškojo nykštukų namelių, kuriuose buvo paslėpti nykštukų „nukalti deimantai“. Personažai papasakojo vaikams, kodėl miške gyventi jau per šalta, pakvietė kartu pažaisti rato žaidimus, padainuoti.
Taip susikūrė ypatingas bendrumo ir vidinės šviesos pojūtis, leidžiantis visiems susidaryti neįkainojamų prisiminimų. Ši šventė tapo ne tik įsimintina akimirka bendruomenės gyvenime, bet ir dvasiniu įkrovimu, kuriuo dalinosi visi susirinkę.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN