Atidarytas modernizuotas Šilalės rajono policijos komisariatas

News: Business , 2023-12-13 14:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Penktadienį vyko modernizuoto Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato pastato atidarymas.

Renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, Seimo narys Jonas Gudauskas, Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus, UAB ,,Kvėdarsta” direktorius bei kiti svečiai.

Perkirpus simbolinę juostelę ir kapelionui Remigijui Saunoriui pašventinus pastatą, renginio dalyviai buvo pakviesti į vidų.

Atnaujintas (modernizuotas) pastatas tapo šiuolaikiškas, išskirtinis, kuriame pareigūnai gali jaustis komfortiškai.


Apie projektą:


Šilalės rajono policijos komisariato pastato modernizavimo veiksmų pradžia buvo 2016 m., kai buvo pradėtas rengti projektas. 2020 m. projektas buvo atnaujintas ir pateikta paraiška dėl finansavimo skyrimo. 2021 m. sausio mėn. su ,,INVEGA“ pasirašyta finansavimo sutartis, o 2022 m. birželio mėn. su UAB „Kvėdarsta“ pasirašyta rangos darbų sutartis, kuri sėkmingai įvykdyta ir užbaigta 2023 m. spalio mėn.

Pastato modernizavimo vertė, įskaitant projekto rengimą, ekspertizę, techninę priežiūrą, auditą – 1 mln 109,7 tūkst. Eur. Projektas finansuotas Europos Sąjungos fondų ir Klimato kaitos programos lėšomis – 924,6 tūkst. Eur bei valstybės biudžeto lėšomis – 185,1 tūkst. Eur. Kartu su šiuo projektu aplink pastatą įrengta lietaus nuotekų ir drenažo sistema už 146,7 tūkst. Eur, panaudojant valstybės biudžeto lėšas.

Modernizavus pastatą, nustatyta C energinio naudingumo klasė - apšiltintos pastato išorinės sienos ir cokolis, perdanga į nešildomą palėpę, pakeisti langai ir lauko durys, rekonstruotas šilumos punktas, modernizuotos šildymo, karšto vandens, šalto vandens ir nuotekų sistemos, įrengti priešgaisrinės saugos įrenginiai.

Policijos departamentui prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos skyrus papildomą finansavimą buvo atnaujinta pastato apsauginė signalizacija ir praėjimo kontrolė, įrengtas pastato apšvietimas, įrengti evakuaciniai laiptai iš sporto salės, sumontuotos lauko apsauginės langų ir durų žaliuzės, aplink pastatą įrengti lietaus nuotekų šalinimo ir drenažo tinklai. Bendras energijos sąnaudų sutaupymas, atlikus minėtas priemones 68,07 proc.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN