5G užtikrina Žemaitijos gyventojams geresnį interneto ryšį

News: Business , 2023-12-27 21:13
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Iliustracija iš pixabay.com


Apie 5G technologiją kalbama išties daug, tačiau ne visi žino, kuo ji išskirtinė. Vis daugiau vietovių Lietuvoje yra prieinamas 5G ryšys, todėl verta sužinoti daugiau apie tai, kaip šios modernios technologijos teikiamais privalumais galima pasinaudoti tiek namuose, tiek darbe.

Kokiais privalumais pasižymi 5G internetas?

Vertinant 5G ryšio ypatumus, galima jį palyginti su ankstesne ir dabar vis dar naudojama 4G technologija. Šiuo atveju 5G užtikrina gerokai greitesnį ir stabilesnį duomenų perdavimą, o tai labai svarbu tada, kai perduodamas didesnis duomenų kiekis, pavyzdžiui, vaizdo skambučio metu. Taip pat su 5G galite pamiršti visas naršymo internete problemas, nes puslapiai bus užkrauti itin greitai.

Dar vienas 5G privalumas yra mažesnė dalsa ir didesnis tinklo atsparumas. Dėl to duomenys gali būti greičiau perduodami tarp skirtingų įrenginių, o tai naudinga tiek versle, tiek namuose, kuriuose šeimos nariai nori dalintis įvairiu turiniu.

Ir vienas svarbiausių pliusų – tai didesnė tinklo talpa. Prie 5G interneto gali prisijungti daugiau vartotojų ir tai neturės įtakos ryšio kokybei. Turint galvoje, kad interneto vartotojų namuose vis daugėja (išmanioji technika, apsaugos sistemos ir kt.), ši technologijos savybė išties svarbi. Daugiau informacijos apie 5G interneto teikiamas galimybes galite rasti paspaudę šią nuorodą: https://www.bite.lt/5G.

5G internetas Žemaitijoje

Naujoji 5G technologija dar nėra pasiekiama visose Lietuvos vietovėse, tačiau daugelis Žemaitijos miestų jau gali ja naudotis. Remiantis „Bitė Lietuva“ 5G interneto žemėlapiu, Kretingoje, Šilalėje, Tauragėje ir kituose Žemaitijos miestuose jau galima naudotis 5G ryšiu. Minėtuose miestuose signalas yra itin stiprus, o duomenų atsisiuntimas – greitas ir stabilus, tad vartotojams pakanka vidutinio modemo.

Deja, naujoji technologija prieinama ne visų Žemaitijos miestų gyventojams, pavyzdžiui, Rietavo, Platelių ar Papilės gyventojai vis dar turi pasitenkinti 4G ryšiu. Tiesa, „Bitė Lietuva“ žada, kad Rietave 5G taip pat jau greitai bus prieinamas. Jei norite pasitikrinti, ar yra 5G ryšio galimybė jūsų namuose, apsilankykite https://www.bite.lt/internetas - čia rasite visą aktualią informaciją ir nuorodą į interneto žemėlapį, kuriame gausite tikslią informaciją apie ryšio galimybes jūsų gyvenamojoje vietoje.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN