Kuo išsiskiria Alikantės miestas Ispanijoje?

News: Business , 2024-01-29 13:13
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Ispanija – itin pamėgta atostogų kryptis tiek Europos, tiek kitų žemynų gyventojų. Kadangi šalis turi net 17 autonominių regionų, kultūrinė įvairovė Ispanijoje išties didelė. Lankydamiesi vis skirtingose Ispanijos srityse, jūs galėsite patirti vis kitokių įspūdžių ir pajusti kitą atmosferą. Šiame straipsnyje norime pakalbėti apie Alikantę – vieną iš gražiausių Ispanijos miestų.

Alikantė išsiskiria ne tik tuo, kad yra provincijos centras ir svarbiausias miestas Kosta Blankoje. Alikantė gali pasiūlyti visapusiškas atostogas – ir laisvalaikį paplūdimyje, ir gurmanišką patirtį, ir lankytinų vietų tyrinėjimą. Be to, Alikantė yra gana saugi, todėl tinka ir pavieniams keliautojams. Miestą pasiekti lengva, nes Alikantė turi oro uostą ir skrydžiai į Alikantę vykdomi iš Lietuvos.

Be to, Alikantė yra gana mažas miestas, kurį galima apeiti pėsčiomis. Jei užsakysite viešbutį arba „Airbnb“ miesto centre, pėsčiomis lengvai pasieksite žymias Alikantės lankytinas vietas miesto centre. Jei norite patekti į kai kuriuos šiaurinius paplūdimius arba leistis į dienos išvyką į Benidormą, galite pasinaudoti labai lengvai suprantamu tramvajų tinklu Alikantėje.

Žymiausios lankytinos vietos Alikantėje

● Santa Barbaros pilis. Santa Barbaros pilis arba Castell de la Santa Bàrbara yra įsikūrusi ant kalvos miesto pakraštyje. Ją galite pamatyti iš bet kurios Alikantės vietos, o žmonės gali lipti asfaltuotu taku į viršų. Kelias taip pat pritaikytas neįgaliojo vežimėliui, tačiau vietomis yra gana status. Tačiau iš pilies atsiveriantis vaizdas tikrai vertas pastangų. Pasivaikščioti aplink pilį galima nemokamai, bet jei norite apžiūrėti požemius ar kai kurias skirtingas pilies vietas, turėsite iš anksto užsisakyti ekskursiją po pilį;
● Centrinis turgus. Centrinis Alikantės turgus arba Mercat Central d'Alacant yra pačiame miesto centre ir yra lengvai pasiekiamas pėsčiomis nuo Alikantės senamiesčio. Alikantės centrinis turgus yra panašus į daugelį turgų visoje Ispanijoje. Pagrindiniame aukšte rasite sūdytos ir žalios mėsos. Jei nusileisite žemyn (netoli yra eskalatorius), rasite visus šviežius produktus, pavyzdžiui, vietinius ir sezoninius vaisius ir daržoves;
● Santa Maria bazilika. Santa Maria bazilika yra seniausia vis dar veikianti bažnyčia Alikantėje. Jis yra kitoje gatvės pusėje nuo MACA muziejaus, todėl tai puiki galimybė aplankyti abi vietas tą pačią dieną.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN