Sidabro vainikėlis 2024 (Kelmė)

News: Life Style , 2024-04-15 09:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Etninės kultūros tradicijoms palaikyti organizuojami konkursai. Suaugusieji liaudies meno kūrėjai turi savo aukščiausią įvertinimą – Lietuvos nacionalinio kultūros centro teikiamą ,,Aukso vainiką“, o mokiniai nuo 2013 m. kviečiami dalyvauti konkurse „Sidabro vainikėlis“.

Pagrindiniai konkurso tikslai – paskatinti vaikus ir jaunuolius atrasti tradicinį liaudies meną, atskleisti talentingiausius mokinius, savo laisvalaikį skyrusius tradicinės liaudies dailės ir dailiųjų amatų studijoms. Taip pat skatinti mokinius ruošiančius mokytojus išsamiau domėtis tradicine liaudies daile, ypač regioninėmis ypatybėmis.

Konkursinėse parodose dalyvauja 9–19 metų amžiaus mokiniai. Rengiami trys konkursai – vietinis, regioninis ir nacionalinis. Nuo praeitų metų konkursas organizuojamas kas du metus.

Jau keletą metų konkursas „Sidabro vainikėlis“, kurio rajoninį turą organizuoja Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius bei Kelmės Žemaitės viešoji biblioteka, vyksta bibliotekos vaikų erdvėje.

Šiemet į antrą konkurso etapą pateko Tytuvėnų gimnazijos mokinės išaustos skaros (mokytoja Diana Baltrušaitienė). Deja, šiais metais dalyvavo tik trys mokyklos: Elvyravos pagrindinė mokykla (mokytojas Vytautas Andriuška), Kražantės progimnazijos (mokytojas Evaldas Antanaitis) bei minėta Tytuvėnų gimnazija. Dėkojam mokytojams už liaudies dailės tradicijų ugdymą bei puoselėjimą.


Informaciją parengė Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka
šaltinis: https://www.kelme.lt/sidabro-vainikelis-2024/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN