Pagėgių krašto kultūros darbuotojai netradiciškai minėjo Pasaulinę kultūros dieną

News: Education , 2024-04-16 10:58
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Pasaulinę kultūros dieną – balandžio 15-ąją – Pagėgių savivaldybės kultūros srities atstovai (Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos ir filialų, Pagėgių savivaldybės M. Jankaus muziejaus ir Pagėgių savivaldybės kultūros centro specialistai) dalyvavo mažlietuviško kulinarinio paveldo sklaidai skirtoje edukacijoje „Lietuvininkų valgių ypatumai“. Šią kulinarinę edukaciją dovanojo, medaus desertus su belgišku šokoladu Pagėgių krašto kultūros darbuotojams įteikė bei nuoširdžiausius sveikinimo žodžius tarė kaimo turizmo sodybos „Mociškių palivarkas“ šeimininkai Rasa ir Sigitas Stoniai. Pasaulinės kultūros dienos proga kultūros darbuotojus sveikinusi Pagėgių savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Jokšienė perdavė Pagėgių savivaldybės vadovų sveikinimus bei dovanas.

Skanaujant mažlietuvišką šiupinį, kucheną (štrudelį), klevų sulą, kafiją (gilių kavą) bei kitus gardėsius, klausytasi pasakojimų apie XIX a. pab. – XX a. pr. Mažosios Lietuvos gyventojų – lietuvininkų – plėtotas kulinarines tradicijas, tais laikais šiam regionui būdingus patiekalus, serviravimo indus. Sužinota, kuo Mažojoje Lietuvoje gaminti valgiai skyrėsi ir kuo buvo panašūs lyginant juos su tuo laikotarpiu lietuvių, žemaičių bei vokiečių ruoštais patiekalais. Edukacijos dalyviai buvo supažindinti ir su šypsnį keliančiais anuomečių laikų medžioklės ypatumais.
Už šią nepamirštamą dovaną ir įsimintiną laiką, kurio metu gilintos žinios apie lietuvininkų kulinarinį paveldą bei gardžiuotasi įstabaus skonio patiekalais ir gėrimais, nuoširdžiai dėkojame visada svetingiems, be galo vaišingiems kaimo turizmo sodybos „Mociškių palivarkas“ šeimininkams Rasai ir Sigitui Stoniams.


Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN