Vydūno viešojoje bibliotekoje svečiavosi mylima vaikų rašytoja Gina Viliūnė (Pagėgiai)

News: Education , 2024-04-22 13:32
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Minint 24-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę į Pagėgių savivaldybės Vydūno viešąją biblioteką 2024 m. balandžio 18 d. iš Vilniaus atvyko suaugusiems ir vaikams rašanti prozininkė, Lietuvos bibliotekų iniciatyvos „Metai su knyga“ skaitymo ambasadorė Gina Viliūnė. Susitikime su rašytoja dalyvavo Pagėgių, Kentrių, Šilgalių vaikų dienos centrų auklėtiniai su vaikų dienos centrų užimtumo specialistėmis Sandra Dadure ir Raimonda Grigele-Kulikauskaite bei Pagėgių atvirą jaunimo erdvę lankantys vaikai su jaunimo darbuotoja Viktorija Valinčiūte.

Rašytoja jauniesiems Pagėgių krašto skaitytojams atskleidė, ką jos gyvenime reiškia knygų rašymas ir vedė klausytojus istorijų atsiradimo takais: „Rašymas man – tai galimybė pabėgti į kitą laiką, kitą erdvę, kur pati galiu kurti taisykles. <...> Visos knygos atsirado, nes galvoje gimė istorija ir tiesiog reikėjo ją užrašyti. O istorijos gimė susipažinus su ypatingais žmonėmis.“ Viešnia bibliotekos bičiuliams pristatė tris savo pažintines knygeles: „Išgelbėti mešką. Nuotykiai Renesanso Vilniuje“ (2023 m.), „Kur dingo gandras Grantas? Paukščių nuotykiai Ventės rage“ (2021 m.) bei „Smiltės ir Vėjaus kelionė po Baltijos jūrą“ (2019 m.). Knygų autorė šiltai bendravo su jaunaisiais skaitytojais, atsakinėjo į gausybę pateiktų klausimų... Būta susikaupimo bei juoko.
Nuoširdžiai dėkota rašytojai Ginai Viliūnei už padovanotą spalvingą literatūrinę kelionę knygelių istorijų labirintais, o dalyviams – už šypsenas ir aktyvų dalyvavimą šiame literatūriniame susitikime.

Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos/vyduno-viesojoje-bibliotekoje-sveciavosi-mylima-vaiku-rasytoja-gina-viliune/

Gitana Baužaitė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
vyresnioji bibliotekininkė


Nuotraukų autorius – Mantas Iljinovas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN