Patikėjusi automobilio remontą nepažįstamam jaunuoliui, šiaulietė vos jo neprarado

News: Law , 2019-07-15 21:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

51-nerių metų šiaulietė, sutarusi dėl savo automobilio„Honda Acord“ remonto ir per pora savaičių patyrusi jo praradimo ir atradimo jausmų sumaištį, įgijo karčią patirtį, kurios paviešinimas būtų nemokama pamoka visiems.
Vienoje Šiaulių parduotuvėje dirbanti moteris susipažino su pas kolegas dažnai apsilankančiu 23 metų vaikinu. Pokalbių metu paaiškėjo, kad vaikinas turi pažįstamą automobilių remonto meistrą, o moteriai kaip tik buvo poreikis suremontuoti jos turimą automobilį. 1992 metais pagamintam „Honda Acord“ reikėjo kosmetinio kėbulo remonto.
Birželio 23 d. šiaulietė vaikinui padavė 50 eurų, visus transporto priemonės dokumentus ir užvedimo raktelius, dar ir alkoholio meistrui nupirko. Buvo pažadėta, kad po 4 dienų suremontuotas automobilis bus grįš pas šeimininkę.
Deja, po nurodyto termino, „Hondos Acord“ savo kieme moteris neišvydo. Jaunuolis paaiškino, kad meistras užgėrė ir nespėjo padaryti visų darbų. Po to jaunuolis ragelio nebekėlė visai. Ir tik, kai šiaulietė žinute pagrasino kreiptis į policiją, vaikinas paskambino ir pasakė, kad jos automobilis parduotas. Iš pradžių moteris pamanė, kad vaikinas pokštauja, bet vėliau suprato, kad humoru čia ir nekvepia. Vaikinas pradėjo tikinti, kad jis automobilį atpirks.
Šiaulietė pradėjo naršyti po internetines automobilių pardavimo svetaines ir vienoje jų pamatė už 550 eurų parduodamą savo „Honda Acord“. Paskambinusi nurodytu telefonu ir apsimetusi pirkėja, ji sužinojo, kad automobilį galima apžiūrėti Šiauliuose, Gamyklos g., esančios įmonės aikštelėje. Čia moteris ir rado savo prarastą automobilį. Tačiau prireikė policijos pagalbos, kad jį atgautų, nes automobilį iš jos paėmęs ir suremontuoti žadėjęs vaikinas jį tai įmonei buvo pardavęs.
Paaiškėjo, kad 23 šiauliečiui sukčiavimas – ne naujiena. 2018 m. rugsėjį nuo jo nukentėjo vienas Klaipėdos gyventojas, kuris už norimą įsigyti prekę minėtam šiauliečiui pervedė 180 eurų, tačiau prekės negavo. Už tai teismas šių metų sausį šiauliečiui paskyrė 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Tačiau bausmė vaikino nesustabdė. Po mėnesio jam buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas, nes jis apgavo Kelmės rajono gyventoją, kuris, interneto erdvėje radęs skelbimą apie parduodamą traktoriaus hidrosiurblio reduktorių, pervedė 165 eurus, o pirkinio taip ir nesulaukė. Netrukus paaiškėjo ir dar viena šiauliečio padaryta nusikalstama veika. Šiaulietė, pagal skelbimą susiradusi baldų meistrą, kuris pasirodė besąs tas pats 23 metų šiaulietis, užsisakė dvi virtuvines spinteles. Vaikinas paėmė 60 eurų avansą, spintelių nepagamino ir dar suklastojo avanso paėmimo kvitą, kuriame nurodė ne savo, o kito asmens duomenis. Už minėtas nusikalstamas veikas jis buvo vėl teisiamas, tačiau teismo nuosprendžiu laisvė jam nebuvo atimta, tik apribota ir skirta 2000 eurų bauda.
Lengvi pinigai, gaunami sukčiaujant, viliojo vaikiną ir toliau. Ant jo meškerės ir užkibo bei automobilio vos neprarado šiaulietė, patikėjusi jam savo automobilio remontą. Už patikėto svetimo turto pasisavinimą dabar jam gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN