Naktiniams žygiams įkvėpęs alkoholis ir narkotikai atvedė tiesiai į teisiamųjų suolą

News: Law , 2019-07-16 20:25
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Iš karto po vidurnakčio, prasidėjus liepos 12-osios parai, Šiaulių apskrities policijos Pakruojo komisariato pareigūnai sulaukė net dviejų telefono pranešimų dėl Pakruojyje nusiaubtų gyvenamųjų patalpų. Cunamiu į butus įsiveržę asmenys išvartė bei išdaužė patalpose buvusius daiktus, apsmūgiavo ir sumušė šeimininkus ir kaip netikėtai įsiveržė, taip netikėtai ir pasišalino.
Miegančius S.Neries gyvenamojo namo šeimininkus pažadino kojų smūgiai į laukujes duris. Kadangi jos buvo tik užkabintos, tai po kelių smūgių atsidarė ir į vidų įsiveržė du iš matymo pažįstami asmenys, kurių vardų ir pavardžių namo šeimininkai nežinojo, tik dažnai yra matę juos vaikštančius po Pakruojį. Įsiveržėliai šaukdami pradėjo mėtyti namuose buvusius daiktus. Kai namo šeimininkai neprašytus svečius pradėjo varyti lauk, vyras gavo keptuve per galvą, o į jo žmoną buvo paleista kėdė, kuri skaudžiai pataikė į tikslą. Siautėjantys chuliganai iš namo pasišalino tik tada, kai šeimininkams į pagalbą atėjo pas juos svečiavęsis šeimininko pusbrolis.
Policijos pareigūnai pagal nurodytus nukentėjusių apibūdinimus pradėjo operatyvią įtariamųjų paiešką. Naršydami po miesto gatves, jie priartėjo prie vieno M.Šreiberio daugiabučio gyvenamojo namo. Iš buto laukan išėjęs vyras pareigūnams pasiskundė, kad prieš keletą minučių jo butą nusiaubė ir jį primušė iš matymo pažįstamas vyras, kuris į jo butą pateko pro pravirą langą, užsilipęs ant laiptinės stogelio. Šeimininką toks neprognozuojamas ateivio pro langą elgesys jį labai išgąsdino. Juo labiau, kad prie nekviesto svečio prisijungė ir dar vienas jaunuolis, kurį įsibrovėlis įleido pro laukujes buto duris.
Po šios žinios Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai įtariamųjų paieškas suintensyvino, į pagalbą pasikvietę dar vieną ekipažą. Po valandos paiešką vainikavo sėkmė: Vytauto Didžiojo ir S.Dariaus ir S.Girėno gatvių sankirtoje jie pamatė asmenis, kurie atitiko nukentėjusiųjų nurodytus užpuolikų požymius. Buvo sulaikyti du Pakruojo rajono gyventojai. 16-mečiui nustatytas lengvas (1,19 prom.), o jo 29 metų bendražygiui - vidutinis (2,12 prom.) girtumas. Pastarasis nesutramdomas buvo net pareigūnų tarnybiniame automobilyje – niokojo jį, kojomis spardė automobilio dureles bei sulaikytuosius nuo pareigūnų skiriančią pertvarą. Tad teko ant kojų uždėti vienkartinius antrankius.
Abu sulaikytieji atsidūrė areštinėje, jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto asmens būsto neliečiamumo pažeidimo ir fizinio skausmo sukėlimo. Išsipagirioję įtariamieji savo elgesio motyvų paaiškinti negalėjo – tiesiog alkoholis sumaišė protą.
16-metis iki šiol reikalų su teisėsauga nėra turėjęs, o štai jo bendrininkas – jau ne kartą teistas už vagystes bei sveikatos sutrikdymus tiek Lietuvoje, tiek ir Didžiojoje Britanijoje.
Po chuliganiško naktinio žygio per Pakruojį sulaikytiesiems buvo skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu ir jie buvo paleisti iš areštinės. Tačiau jau kitos paros naktį 29 metų pakruojiškis pareigūnų vėl buvo sulaikytas Mindaugo g. esančio daugiabučio namo kieme, kur su draugeliu „vaišinosi“ narkotinėmis medžiagomis. Kvaišalų buvo rasta sulaikytųjų aprangoje bei daiktuose ir jų organizme – atlikti šlapimo testai parodė, kad vaikinai yra vartoję marihuanos bei amfetamino. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis jiems pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN