Prof. Romualdo Inčirausko darbai papuošė Druskininkus (Telšių r.)

News: Personality , 2024-05-19 22:33
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto dėstytojas, profesorius Romualdas Inčirauskas 2023 m. laimėjo Druskininkų savivaldybės paskelbtą konkursą, skirtą sukurti 4 suolelius – skulptūras įžymiems Druskininkų žmonėms.

Suoleliai buvo sukurti kompozitoriui dailininkui Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui, Lietuvos žydų kilmės skulptoriui Žakui Lipšicui, gydomosios kūno kultūros specialistui, pirmųjų krepšinio taisyklių sukūrėjui Karoliui Dineikai ir Ignacui Fonbergui – chemikui, Vilniaus universiteto profesoriui, atradusiam Druskininkų mineralinių vandenų gydomąsias savybes.

Suolelių atidengimas ir pristatymas visuomenei vyko balandį. Vėliau, Druskininkų Rotary klubo „Sūrutis“ iniciatyva, buvo sukurtas suolelis – skulptūra, skirtas lenkų kilmės bendruomenei Druskininkuose.



VDA Telšių fakulteto informacija
R. Inčirausko nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN