Didžiulį stresą patyrusi moteris dėkinga jos neįgalų vyrą suradusiems Šiaulių pareigūnams

News: Law , 2019-07-25 09:04
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Liepos 22-osios ryte Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato duris pravėrusi Šiaulių rajono, Bertužių kaimo, gyventoja Gražina Špokienė nedrąsiai paaiškino savo vizito į policiją tikslą: „Labai noriu padėkoti prieš pora dienų mano sergantį vyrą suradusiems pareigūnams. Aš net nežinau jų pavardžių, bet labai norėčiau jiems padėkoti viešai. Kaimynai sako, kad aš čia be reikalo susigalvojau tokį dalyką. O aš neįsivaizduoju, ką būčiau dariusi, jei policijos pareigūnai nebūtų buvę tokie dėmesingi ir taip operatyviai sureagavę į mano pranešimą.“

Bėda moterį ištiko liepos 19-ąją, apie pietus. Gražina su savo 67 metų vyru, kuris dėl gyvenime patirtos traumos tapo neįgalus ir sunkiai besiorientuojantis aplinkoje, atvažiavo apsipirkti į Šiaulius. Vilniaus gatvėje moteris vyrą pasodino ant suoliuko ir, liepusi jos čia palaukti, nuėjo į vaistinę. Iš jos išėjusi po keleto minučių, savo vyro ant suoliuko neberado. Pabėgėjo į vieną gatvės galą, pabėgėjo į kitą, tačiau sunkai vaikštančio sutuoktinio nesimatė. Sūnus, kuriam Gražina pranešė apie ištikusią bėdą, pasiūlė kreiptis į policiją. Moteris nelabai drąsiai pasinaudojo patarimu, mat kažkada seniai buvo girdėjusi, kad tik po trijų parų po žmogaus dingimo policija pradeda paiešką. Bet patruliai atvyko nedelsdami ir kartu su Gražina pėsčiomis bei automobiliu pradėjo dingusiojo paiešką. Deja, ji buvo bergždžia. Nusiminusiai moteriai pareigūnai pasiūlė grįžti į namus, o patys, vykdydami įvairias užduotis, kartu tęsė ir paiešką. Važinėdami gatvėmis, vis ieškojo lazdele besiramsčiuojančio pagyvenusio vyro balta kepuraite.

Gražina namuose būti negalėjo ir apie 18 val. ji vėl atvažiavo į Šiaulius. Tik išlipusi iš autobuso moteris sulaukė telefoninio skambučio – patruliai pranešė, kad jos vyras surastas sveikas ir gyvas Dvaro g., ne per toliausiai nuo tos vietos, kur buvo paliktas sėdėti ant suoliuko.

Gražina sujudo klausti, iš kur dabar jai vyrą pasiimti, ir buvo maloniai nudžiuginta atsakymo, kad tegul laukia autobusų stotyje, o vyrą jie patys atveš. Autobusų stotyje pareigūnai, įvertinę, kad surastojo savijauta ne kokia, nes ir taip prastos sveikatos vyras visą dieną buvo nevalgęs ir negėręs, į savo tarnybinį automobilį įsisodino Gražiną ir abu parvežė į Bertužius. Už tokį nuoširdumą didžiulį stresą patyrusi moteris dėkoja Šiaulių aps. VPK pareigūnams Tautvydui Skikui ir Ruslanui Pocevičiui.

31- nerių metų Tautvydas Skikas Šiaulių aps. VPK dirbti pradėjo 2010 m. kovo 16 d. patruliu, baigęs policijos mokyklą. Šiuo metu jis yra Patrulių rinktinės 2-osios kuopos 2-ojo būrio vadas.

Šis pareigūnas savo pavyzdingais poelgiais ne kartą yra sulaukęs žmonių padėkų ir kolegų bei aplinkinių susižavėjimo. Paskutinis išskirtinio dėmesio ir pagarbos sulaukęs jo poelgis – briedžiuko gelbėjimo operacija. Birželio 9-osios naktį Šiaulių apskrities policija sulaukė pilietiškų žmonių žinutės, kad kelyje Šiauliai-Radviliškis blaškosi briedžiai. Į įvykio vietą išskubėjęs Tautvydas su kolege pamatė, kad vienoje kelio pusėje stovi briedė, o kitoje, už atitvarų – niekaip pas mamą patekti negalintis briedžiukas. T. Skikas apglėbė jį ir per atitvarus perkėlė į kitą pusę. Šeima tuoj pat nudūmė į mišką.

O štai 2017 me­tų ba­lan­dį Tautvydas, tu­rė­da­mas lais­vą die­ną, su drau­gu iš­vy­ko į žve­jy­bą. Va­žiuo­jant iš Šiau­lių Kur­šė­nų link drau­gai iš to­li pa­ma­tė žvyr­ke­liu at­le­kian­tį au­to­mo­bi­lį, ku­ris, įsu­kęs į pa­grin­di­nį ke­lią, su­sto­jo. Au­to­mo­bi­lio vai­ruo­to­jas pra­dė­jo mo­juo­ti pra­šy­da­mas pa­gal­bos. T. Ski­kui pa­si­tei­ra­vus, kas nu­ti­ko, iš­si­gan­dęs vy­ras paaiš­ki­no, kad sku­ba pas me­di­kus, nes ve­ža sken­du­sį sūnų, o au­to­mo­bi­ly­je pa­si­bai­gė ku­ras. Sup­ra­tę, kad rei­kia sku­bė­ti, šiau­lie­čiai pa­siū­lė pa­gal­bą ir grei­tai į sa­vo au­to­mo­bi­lį įso­di­no mo­te­rį su vai­ku. „Ber­niu­kas vos 3-4 me­tų, įsuk­tas į ple­dą, vi­sas pa­mė­lęs, bi­jo­jom, kad tik spė­tu­mėm nu­va­žiuo­ti", - apie įvy­kį ta­da kal­bė­jo pa­rei­gū­nas.

Panašių situacijų T. Skiko tarnybos istorijoje - ne viena. Šio pareigūno siekis įsigilinti į kiekvieną situaciją ir išspręsti ją iki sėkmingos pabaigos užkrečia ir kolegas. Kartu su juo neįgalaus asmens paieškose liepos 19-ąją dalyvavęs vyriausiasis patrulis Ruslanas Pocevičius seka savo vado pavyzdžiu. Jau beveik penkerius metus policijoje tarnaujančio Ruslano krūtinę puošia 3-ojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklas „Už nepriekaištingą tarnybą“.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN