Mototurizmo ralyje ir kuršėniškių komanda

News: Sport , 2019-08-26 20:33
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Praėjusį šeštadienį (2019-08-24) vyko RYTERNA MODUL MOTOTOURISM RALLY 2019, kuriame jau antri metai iš eilės dalyvavo motociklų gerbėjų komanda iš Kuršėnų: Antanas Bezaras, Rolandas Matulis, Tomas Gudavičius, Vaida Gudavičienė, Monika Milieškaitė ir Vygandas Milieška.

Šis ralis vyksta nuo 2011 metų ir jame dalyvauja motociklistai iš visos Lietuvos. Ralio dienos ryte dalyviams išsiunčiamas žemėlapis su ralio punktais, kurie išdėstyti per visą Lietuvos teritoriją. Kiekvienas punktas turi savo vertę – t. y. ralio dalyviai, aplankę punktą ir atlikę privalomą užduotį gauna taškus, kurie skaičiuojami ralio finiše. Šiais metais ralis buvo skirtas Baltijos kelio 30-mečiui ir vietovardžiams, kadangi 2019 metai paskelbti vietovardžių metais.

Kuršėniškiai šiais metais kelionę pradėjo aplankydami Šakyną, kurioje buvo vienas iš ralio punktų užkoduotu pavadinimu „Beveik kaip dvynės“. O tos dvynės – tai Šakynos bažnyčia ir koplyčia, esanti senosiose kapinėse prie Šakynos. Kitas aplankytas punktas – Regitra. Tai privalomas punktas, kuriame ralio dalyviai turi pademonstruoti savo važiavimo įgūdžius (pravažiuoti „aštuoniukę“). Savo sugebėjimus pademonstravo Monika, kuri be sunkumų įvykdė privalomąją užduotį. Toliau sekė Šiaulių vandens bokštas, čia 1989 metais suplevėsavo Lietuvos trispalvė. Vėliau Kuršėnų komanda aplankė ralio punktą Radviliškio kultūros centre, kuriame eksponuojama drožėjo Edmundo Gaubo kūryba, Baisogalą su savo išskirtinėmis istorijomis apie „baisius galus“, Devynduonius, kuriuose pasitiko vietinė bendruomenė su vaišėmis ir pasakojimais apie savo kraštą, toliau – Kėdainiai su savo kino studija.

Paskutinis punktas buvo Kauno aviacijos muziejus, kuriame stovi lėktuvas, barstęs gėles Baltijos kelyje. Na ir finišas Birštone. Šių metų ralis, tai neįkainojama patirtis, kuomet malonumas važiuoti motociklu susijungė su Lietuvos pažinimu ir istorinių įvykių prisiminimais.


Vygantas Milieška


šaltinis: https://kursenai.lt/2019/08/26/mototurizmo-ralyje-ir-kurseniskiu-komanda-nuotraukos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN