Išskirtinis koncertas Šiaulių r., Gruzdžių miestelio bažnyčioje

News: Life Style , 2019-08-26 20:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Jau antrus metus šiltuoju vasaros laikotarpiu vyksta projekto, finansuojamo Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių rajono savivaldybės, „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“ koncertai. Pilnutėlėje Gruzdžių Švč. Trejybės bažnyčioje koncertavo Panevėžio muzikinio teatro styginių kvartetas bei charizmatiškoji solistė Laima Česlauskaitė.
Įgyvendindamas šį pilnai pasiteisinusį projektą galiu drąsiai teigti, kad mūsų klausytojai turi daugiau kultūros nei mes kartais manome, nors tai ir yra elito kultūra. Nors šiuo savo pasakymu galiu būti apkaltintas esąs politiškai nekorektiškas, tačiau sakau, kad puikiausi muzikos meno kūriniai yra skirti elitui. Iš karto noriu pasakyti, kad kalbu ne apie socialinį elitą, o apie kultūros ir žmogiškumo elitą visose socialinėse klasėse. Ir aš pats pažįstu nemažai turtingų žmonių, kurie neturi jokios kultūros, o visai nemažai gyvenančių nepasiturinčiai – turi jos labai daug.
Gruzdžių bažnyčioje, išsiskiriančioje savo grožiu ir genealia architektūra bei gera akustika, kiekvieną koncerte atliktą kūrinį, ilgais ir audringais plojimais palydėdavo klausytojai, išsiskiriantys nuoširdžiu ir subtiliu, sakyčiau, gruzdietišku paprastumu.
Koncerto rengėjai už visokeriopą pagalbą dėkoja Gruzdžių parapijos klebonui Donatui Klimašauskui, miestelio bendruomenės žmonėms, kultūros darbuotojams bei projekto programos dalyviams, iškepusiems pačią skaniausią duoną Lietuvoje, ūkininkams Ilonai ir Petrui Baristams.

Projekto vadovas Zenonas Gestautas
Foto akimirkos Rasos Šnyrienės ir Donato Klimašausko


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN