Švenčianti studentija Šiaulius pavers dainuojančiu miestu

News: Education , 2019-11-06 22:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Baigiantis rudeniui Šiaulius užplūs šimtai dainuojančių studentų – lapkričio 15–17 d. čia vyks Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalis, žiūrovams dovanosiantis net dešimt nemokamų chorinės sakralinės ir pasaulietinės muzikos koncertų.
Tris dienas truksiančiame festivalyje, kurį šiemet rengia Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su Šiaulių universitetu, dalyvaus aštuoniolika studentų chorų – beveik penki šimtai dainininkų – iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos aukštųjų mokyklų. Ši džiugi studentijos šventė skirta ne tik bendraminčiams kartu pasibūti, bet ir Tarptautinei studentų dienai paminėti.
Chorai koncertuos Šiaulių Šv. Jurgio, Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo, Šv. Ignaco Lojolos (jėzuitų) bažnyčiose bei Šiaulių universiteto bibliotekos salėje. Koncertai taip pat vyks Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijos bažnyčioje, Pakruojo Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje ir Šiaulių rajono kultūros centro Gilaičių filialo salėje.
Lapkričio 17 d. 16 val. baigiamajame festivalio koncerte Šiaulių koncertų salėje „Saulė“ skambės net dvi kūrinių premjeros: specialiai šiam festivaliui kompozitorės Linos Kairytės išplėtota liaudies daina „Užteka saulužė“, skirta moterų chorams, ir kompozitoriaus Gedimino Dapkevičiaus oratorija „Septynios šviesos dainos“, skirta mišriems chorams, solistui, styginių instrumentų orkestrui bei mušamiesiems. Solo partiją atliks Sigutė Laugalė.
Koncerte taip pat skambės Juozo Naujalio „Jaunimo giesmė“, Juozo Gudavičiaus „Kur giria žaliuoja“, Lino Adomaičio „Vandenynai“ bei Baltijos šalių himnu tapęs latvių kompozitoriaus Boriso Rezniko kūrinys „Bunda jau Baltija“.
Didžiausias ir jau tradicija tapęs studentų chorų festivalis, Lietuvos nacionalinio kultūros centro iniciatyva rengiamas nuo 1998 m., sėkmingai sprendžia akademinio jaunimo muzikinio bei švietimo ugdymo ir teigiamų vertybinių nuostatų formavimo problemas. Festivalis pamečiui keliauja per didžiuosius Lietuvos miestus – Kauną, Klaipėdą, Šiaulius ir Vilnių.

Daugiau informacijos:
Gediminas Ramanauskas, tel. 8 685 26 724


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN