Saugokis paspirtuko, nes ir jis gali smarkiai traumuoti

News: Law , 2019-12-14 17:25
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Šiauliuose paspirtuku važiavęs ir moterį kliudęs bei sužalojęs asmuo iš įvykio vietos paspruko, palikęs sužalotąją gulėti ant žemės. Šiauliuose – tai pirmas paspirtuko sužalotas pėsčiasis.

53 metų Šiaulių rajono gyventoja kiekvieną rytą Meškerių gatve pėsčiomis keliaudavo į darbą. Pakeliui ji sutikdavo ne vieną paspirtuku riedantį šiaulietį. Šios elektrinės transporto priemonės zyziantį garsą moteris buvo įsiminusi. Gruodžio 9 -osios rytą šis garsas ją pasivijo iš nugaros. Moteris gręžėsi pažiūrėti, į kurią pusę jai reikėtų pasitraukti ir praleisti atvažiuojantį paspirtuką, tačiau nebespėjo - pajuto smūgį, kuris ją parbloškė ant žemės. Nugriuvusi moteris prarado sąmonę, o kai atsipeikėjo, nei paspirtuko, nei juo važiavusio asmens neberado. Ligoninėje nukentėjusiajai buvo diagnozuotas veido nubrozdinimas, kaktos plėšta žaizda, nosies lūžimas, rankos sumušimas.

Į miesto gatves ir šaligatvius vis labiau okupuojančius paspirtukus buvome linkę žiūrėti kaip į pramogą, o ne kaip į rimtą viešojo eismo dalyvį, privalantį laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Paspirtuku važiuojantis eismo dalyvis yra prilyginamas motorinės transporto priemonės vairuotojui. Išriedamas į gatvę, kiekvieno elektrinio paspirtuko savininkas tampa viešojo eismo dalyviu ir privalo laikytis Kelių eismo taisyklėse nustatytų reikalavimų elektrinių dviračių vairuotojams.

Deja, ne visi paspirtukininkai tai yra įsisąmoninę. Eismo taisyklių nesilaikymas – tai jau užprogramuotas eismo įvykis su visomis iš to kylančiomis pasekmėmis: ikiteisminiu tyrimu ir baudžiamąja atsakomybe dėl sužaloto žmogaus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN