Klaipėdos policijai įkliuvę įtariami narkotikų platintojai suimti 3 mėnesiams

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-05-15 17:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Klaipėdos miesto 2-ojo veiklos skyriaus tyrėjai, bendradarbiaudami su Žvalgybos valdybos pareigūnais, tirdami šių metų kovo mėnesį pradėtą ikiteisiminį tyrimą, balandžio 29 d. Klaipėdoje, Debreceno g., sulaikė keturis asmenis. Dviems – 1949 m. ir 1973 m. gimusiems vyrams pareikšti įtarimai dėl neteisėtos prekybos narkotinėmis medžiagomis (LR BK 260 str. 1 d.). Kitiems dviems – priklausomybių turintiems ir galimai pas įtariamus narkotikų platintojus draudžiamų medžiagų įsigijusiems, 1968 m. ir 1985 m. gimusiems vyrams - įtarimai pareikšti dėl neteisėto narkotinių medžiagų laikymo (LR BK 259 str. 1 d.). Per kratas pareigūnai rado ir paėmė apie 10 gramų, kaip įtariama, heroino.
Šie narkotikų platinimu įtariami asmenys policijai pažįstami itin gerai – 1949 m. gimęs vyras anksčiau už panašias veikas ir vagystes jau teistas 16 kartų, jo bendras teisiamųjų suole nuosprendžius yra išklausęs 14 kartų. Šį kartą teismo sprendimu jie suimti 3 mėnesiams.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, arba už jų disponavimą dideliu kiekiu numatomas laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.


Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN