ŠRVJOS „Apskritasis stalas“ vykdo projektą „Atrask savyje lyderį“

Naujienos: Savivalda , 2020-08-20 23:06
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

2020 m. rugpjūčio 13-14 dienomis Šilalės r. Bilionių kaime vyko Šilalės rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ (toliau – ŠRVJOS „Apskritasis stalas“) organizuojami mokymai „Atrask savyje lyderį“, kuriuos koordinavo VšĮ „Juoda avis“ (mokymų lektorės: Laura Stumbraitytė ir Sigita Andriukevičiūtė). VšĮ „Juoda avis“ akcentuoja, jog asmeninis tobulėjimas, savęs pažinimas ir ugdymas yra būtinas kiekvienam, todėl į intensyvius dviejų dienų mokymus susirinko net 20 jaunuolių iš Šilalės rajono, o penki iš jų buvo mokymų savanoriai: koordinavo, kūrė informacines skrajutes, sudarinėjo mokymų programą, padėjo mokymų veiklose. Į projektinę veiklą buvo įtraukti Jaunimo savanorišką tarnybą Šilalės rajone atliekantys jaunuoliai (priimančios organizacijos: Šilalės rajono savivaldybės administracija, Šilalės rajono viešoji biblioteka ir Šilalės rajono socialinių paslaugų namai).



Mokymai truko dvi dienas. Jaunuoliai intensyviai mokėsi, dirbo savęs pažinimo, lyderystės ir viešojo kalbėjimo temomis. Mokymų metu buvo ugdomi emocinio intelekto, komunikaciniai, raštingumo įgūdžiai, gebėjimas atrasti ir spręsti problemas. Vieno iš mokymų dalyvių atsiliepimas: „Mokymų metu suvokiau, kad kiekvienas žmogus yra skirtingas ir jis gali jausti įvairius jausmus, jei jie ir nėra pozityvūs. Svarbiausia pripažinti ir pamėgti savo netobulumus, mokėti juos išjausti, su jais tvarkytis“.


Po intensyvios dienos vyko stalo ir sportinių žaidimų turnyrai, pėsčiųjų žygis į Aukštagirės pažintinį bokštą bei Jaunimo savanoriškos tarnybos programos pristatymas (programą pristatė JST mentorė Šilalės rajone Guoda Juškaitė). Jaunuoliai džiaugėsi nauja patirtimi, emocijomis ir teigė, kad šie mokymai ilgai išliks jų atmintyje ir bus pritaikyti kasdieniame gyvenime.

Projekto partneriai: VšĮ „Etnoklubas“ ir Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro atviras jaunimo centras.


Straipsnio autorė – Jaunimo savanorišką tarnybą Šilalės rajono savivaldybės administracijos teisės ir viešosios tvarkos skyriuje atliekanti Aistė Arnašiutė.

Nuotraukos – Šilalės rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ savanorio Roko Aurylos.

šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Placiau-/2


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN