Tūkstantiniu kyšiu kelmiškė pareigūno nesugundė, o baudžiamąją bylą užsidirbo

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-09-23 04:18
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

1000-čiu eurų papirkti Kelmės rajono policijos komisariato vyriausiąjį tyrėją bandžiusiai „taško“ savininkei teks ne tik susimokėti baudą už neteisėtą disponavimą kontrabandinėmis cigaretėmis, bet ir stoti prieš teismą dėl policijos pareigūno papirkimo.
Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai rugsėjo 16 d. patikrino Tytuvėnuose žinomą „tašką“ ir rado 520 pakelių cigarečių, paženklintų Baltarusijos Respublikos banderolėmis. 20 pakelių buvo ištraukta iš antklodės užvalkalo miegamajame, kitos rastos rūsyje. Nors moteris teigė, kad cigaretes pirko sau ir sūnui, tačiau toks pasiteisinimas nuo atsakomybės už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą ir laikymą, pažeidžiant nustatytą tvarką, neatleidžia. Bendra rastų cigarečių muitinė vertė siekė 1846 eurus. Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad, kai prekių vertė viršija dešimt, bet neviršija penkiasdešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, gresia bauda nuo dviejų tūkstančių iki penkių tūkstančių penkių šimtų devyniasdešimt eurų.
Tad „taško“ savininkei iškilo nemenkų nuostolių grėsmė. Tą Tytuvėnų miestelio gyventoja puikiai žinojo, nes praėjusiais metais ji už kontrabandinių cigarečių įsigijimą ir laikymą buvo jau mokėjusi pusantro tūkstančio eurų baudą. Tik aną kartą rastų rūkalų kiekis buvo mažesnis – 326 pakeliai, kurių muitinė vertė buvo per pusę mažesnė. Tąkart jai teko dar ir bauda už jų pardavimą.
Tad šįkart, kai rugsėjo 18 d. moteris buvo iškviesta į Kelmės rajono policijos komisariatą protokolui surašyti, ji surezgė planą baudai susimažinti.
79 metų tytuvėniškė į rankinę įsidėjo 1000 eurų ir Veiklos skyriaus vyriausiajam tyrėjui pasiūlė į protokolą įrašyti, kad pas ją buvo rasta tik 20 pakelių kontrabandinių cigarečių, o 500 pakelių nutylėti. Kai pareigūnas jai pasakė, jog tai – neįmanoma, senjorė atkakliai tvirtino, jog viskas įmanoma ir į tyrėjo kišenę įbruko 1000 eurų.
Pareigūnui neliko nieko kito, kaip išsikviesti kolegas ir įforminti pareigūno papirkimą. Tytuvėniškei dėl to pareikštas įtarimas ir pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kyšiu siekusi susimažinti baudą, moteris užsidirbo dar ir baudžiamąją bylą. Už pareigūno papirkimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN