Siekiant sumažinti COVID-19 ligos plitimą, pareigūnai prioritetą teikia karantinui nurodytų įpareigojimų kontrolei

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-10-30 19:49
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Artėjant ilgajam savaitgaliui (2020 m. spalio 30 d. - lapkričio 2 d.) didžioji dalis gyventojų leis laiką viešosiose vietose, lankys kapines, artimuosius, padidės ir automobiliais vykstančių gyventojų srautai. Pareigūnai minėtu laikotarpiu pasirengę ypatingą dėmesį skirti viešosios tvarkos užtikrinimui ir karantino bei saviizoliacijos sąlygų laikymosi kontrolei.
Įspėjame, kad didėjant COVID-19 atvejų skaičiui Tauragės, Šilutės ir Šilalės rajonuose, pareigūnai imasi griežtesnių priemonių.
Primename, kad žaliojoje, geltonojoje ir raudonojoje zonoje esančiose uždarose ir atvirose prekybos (įskaitant prekybos centrų patalpas), paslaugų teikimo ir veiklos vykdymo vietose asmenys privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones).
Šilalės rajono savivaldybė pateko į aukštą pavojaus zoną – raudonų savivaldybių sąrašą. Šioje zonoje pareigūnai išskirtinį dėmesį skirs masinio lankymo vietoms (parkams, skverams, sporto aikštelėms, prekybos centrams, kavinėms, turgui ir kt.) ir tikrins ar asmenys dėvi kaukes, ir ar laikosi nustatyto 2 metrų atstumo.
Pareigūnai visoje Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamojoje teritorijoje sustiprins asmenų, esančių saviizoliacijoje, kontrolę.
Informuojame, kad nustačius pažeidimus, piktybiškai karantino taisyklių nesilaikantiems asmenims gresia administracinė (bauda nuo 500 iki 1500 Eur.) arba baudžiamoji atsakomybė.
Būkite sveiki, atsakingi, saugokite save ir kitus!
Prašome laikytis visų nurodytų reikalavimų.



Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN