Šilalės rajono gyventoja panaudojo savo sugebėjimus savanorystei

Naujienos: Švietimas , 2021-04-22 16:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šį kartą su padėka, gėlėmis ir vardine Šilalės rajono savivaldybės dovanėle meras Algirdas Meiženis ir administracijos direktorius Valdemaras Jasevičius atvažiavo į Upynos miestelį pas Rasą Kapučinskienę. Vadovų išsakyti nuoširdūs padėkos žodžiai nudžiugino savanorę.

„Nors siūti niekur nesimokiau, bet siuvimas – viena iš mano mėgstamų veiklų,“ – atviravo Rasa – „siūdama veido kaukes Šilalės rajono gyventojams įdėjau dalelytę savo širdies: iškirpau, susiuvau, išlyginau ir kiekvieną perlyginau, taip norėjosi, kad jos būtų tobulos, o gavęs mano rankų darbo veido kaukę, žmogus apsidžiaugtų“.

Ši savanoriška veikla ne vienetinis R. Kapučinskienės gerumo protrūkis. „Niekam nesigirdama, nuėjau į šalia mano namų esantį parką ir surinkau visas šakas. Parką tvarkyti pradėjo laikinasis Upynos seniūnas Ignas Gužauskis, komplimentai jam,“ – sakė upyniškė – šis parkas labai reikalingas, kiekvienam miesteliui reikia tokių erdvių,“ – su užsidegimu pasakojo Rasa.

Rajono vadovams pagyrus gražiai tvarkomą sodybos aplinką, paaiškėjo, kad savanorė noriai klausosi apželdinimo kursų programų, nes mėgsta augalus, moka juos dauginti, selekcionuoti.

R. Kapučinskienė noriai mokosi ir naujų veiklų. Prieš pat pandemijos pradžią baigė gidų kursus ir tapo profesionalia gide. Deja, oficialiai neteko pravesti nė vienos ekskursijos, sutrukdė prasidėję karantino apribojimai. Tačiau atvažiavusiems iš užsienio draugams, dar iki pandemijos, mielai pabūdavo jų ekskursijų gide.

Labai mėgsta Rasa groti gitara. Kai dirbo Upynos kultūros namuose, koncertus rengdavo, o dabar groja savo malonumui.

Savanorystė nesvetima ir Žydrūnui Kapučinskui, jis buvęs Šilalės rajono Upynos ugniagesių komandos ugniagesys gelbėtojas. Iki šiol Rasa prisimena, kaip kartu su vyru važiavo į Ukrainos miestą Borščiovą, kad ten pristatytų jų ugniagesiams gelbėtojams padovanotą ugniagesių automobilį.


Mero patarėja
Asta Gestautienė
šaltinis: https://silale.lt/go.php/lit/Panaudojo-savo-sugebejimus--savanorystei


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN