Kelmėje pareigūnų stabdomas motociklo vairuotojas nestojo (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-05-04 18:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Kelmės rajone teisės vairuoti neturintis vyras, sėdęs prie SUZUKI motociklo vairo, bandė išvengti susitikimo su policijos pareigūnais - nepaisė policijos pareigūnų reikalavimų sustoti, tačiau jo bandymas pasprukti nepavyko.

Gegužės 2 d. apie 15.58 val., Kelmės r., Pabutkalnio k., policijos automobiliu patruliuojančių Telšių apskrities Kelių policijos skyriaus pareigūnų dėmesį atkreipė priešais juos važiuojantis tamsios spalvos motociklas. Pareigūnai, įjungę specialiuosius šviesos ir garso signalus, patikrinimui norėjo susistabdyti šią transporto priemonę, tačiau vairuotojas akistatos su jais nusprendė išvengti – nestojo. Važiuodami iš paskos garsiakalbiu pareigūnai kelis kartus išreiškė aiškų reikalavimą sustabdyti transporto priemonę, tačiau vairuotojas to neišgirdo – teisėtų reikalavimų nevykdė bei juos ignoravo. Didindamas greitį bei stengdamasis atitrūkti važiavo link Pagių k.

Visgi bėgliui pasprukti nepavyko. Kelias minutes trukusios gaudynės baigėsi. Pareigūnams persekiojant motociklą bei nuolat reikalaujant sustoti, Pabutkalnio k. vairuotojui, nereagavusiam į reikalavimus sustoti, buvo užblokuotas kelias. Vairuotojui teko sustoti. Paaiškėjo, kad policijos pareigūnų reikalavimo sustabdyti transporto priemonę nepaisė vaikinas, gimęs 2002 m. Paklaustas, kodėl nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir, ar matė, jog yra stabdomas, šis atsakė, jog matė ir suprato, kad yra stabdomas, bet norėdamas išvengti baudos, bandė pabėgti. Dar vėliau paaiškėjo, kad jis ne tik nepaisė reikalavimo sustoti, tačiau vairavo transporto priemonę ne tik neturėdamas teisės to daryti, bet taip pat ir techniškai netvarkingą, įstatymų nustatyta tvarka neįregistruotą bei be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo automobilį.

Už šiuos pažeidimus vairuotojui surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 426 str. 5 d., 424 str. 4 d., 415 str. 1 ir 2 d.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai ragina eismo dalyvius būti sąžiningais ir nesėsti prie transporto priemonės vairo neturint tam teisės. Pareigūnai primena, kad ir toliau didelį dėmesį skirs saugiam eismui keliuose užtikrinti, siekiant nustatyti ir iš eismo eliminuoti grėsmę saugumui keliančius vairuotojus. Vairuokime saugiai ir atsakingai! Didžiausia vertybė – saugumas, tad saugokime save ir kitus, laikykimės Kelių eismo taisyklių reikalavimų, elkimės atsakingai ir apdairiai.

(https://telsiai.policija.lrv.lt/lt/naujienos/pareigunu-stabdomas-motociklo-vairuotojas-nestojo-bego-nuo-policijos-taciau-pasprukti-nepavyko-video)

Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN