Kretingoje vakcinacijos centras bus steigiamas Motiejaus Valančiaus viešojoje bibliotekoje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-05-20 20:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Vakcinavimo centras Kretingoje įsikurs Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos konferencijų salėje. Vakcinavimo centro organizatorius – Kretingos pirminės sveikatos priežiūros centras – pradeda įrengimo darbus. Planuojama, kad duris vakcinavimo centras atvers iki birželio mėnesio.
Vakcinavimo centro koordinatore paskirta Kretingos pirminės sveikatos priežiūros centro slaugytoja Raimonda Gerdauskienė.

„Po diskusijų su medikų bendruomene matome poreikį šiam centrui atsirasti Kretingoje, nes tai palengvins ne tik medikų darbą, bet ir atvykstantiems gyventojams skiepytis bus patogiau erdvioje, šviesioje ir gerai vėdinamoje viešosios bibliotekos konferencijų salėje“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas.

„Gyventojų patogumui, kad nereikėtų dėl skiepo vykti į vakcinavimo centrą Kretingos mieste, Kartenos ir Salantų pirminių sveikatos priežiūros centrų pacientai galės skiepytis savo asmens sveikatos priežiūros įstaigose registruodamiesi per vieningą elektroninę registravimo sistemą www.koronastop.lt. Registruojantis bus būtina nurodyti sveikatos priežiūros įstaigą, kurioje norima gauti skiepą“, – kalbėjo Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Turauskaitė.

Kol bus įrengtas vakcinavimo centras, kretingiškiai užsiregistravę per vieningą visoje Lietuvoje registracijos sistemą toliau bus skiepijami savo asmens sveikatos priežiūros įstaigose. Kitą savaitę bus kviečiami skiepytis 35–44 metų gyventojai. Taip pat prioritetinių grupių sąraše esantys, bet dar nevakcinuoti gyventojai kviečiami skiepytis bet kuriuo metu.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, birželio mėnesį Kretingos rajonui bus skirta virš 19 tūkstančių vakcinos dozių.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN