Šilalėje lankėsi sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys

Naujienos: Savivalda , 2021-08-19 19:51
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šiandien Šilalėje lankėsi sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ir jo patarėja Aistė Šuksta. Susitikime kalbėta apie COVID-19 ligos situaciją, priemones jai suvaldyti, vakcinacijos eigą, aptarti kiti aktualūs klausimai.

Susitikimą pradėjęs meras Algirdas Meiženis padėkojo ministrui už tai, kad rado laiko atvykti į Šilalę ir išklausyti su kokiomis problemomis susiduriama sveikatos apsaugos srityje Šilalės rajone. Susitikimo metu savivaldybės gydytoja Dalė Briedienė informavo, kad Šilalės rajone yra 2 vakcinavimo centrai, dirbantys ne tik darbo dienomis, bet ir per šventes (Onines, Muzikos dieną, Šilalės miesto šventę) ar šeštadieniais. Pateikti statistiniai duomenys apie per savaitę atliekamus testus dėl koronaviruso. Aptartas ir specialistams, dirbantiems su COVID-19 pandemija, tenkantis krūvis. Išsakyta problema, jog trūksta darbuotojų, kadangi tie patys darbuotojai ir vakcinuoja, ir testuoja, ir dirba su šeimos gydytojais bei vyksta pas pacientus į namus. Nepaisant to, jog vakcinavimo centrai dirba įvairių švenčių metu, vis tik be „skiepobuso“ sunku suorganizuoti išvykas prie seniūnijų.



Susitikime taip pat kalbėta apie švietimo sektorių. Kaip teigė A. Dulkys, šiuo metu intensyviai dirbama dėl įvairesnių testavimo galimybių, kad mokiniams grįžus į mokyklas, būtų išsaugojamas kontaktinis mokymasis. Susitikime dalyvavęs verslo sektoriaus atstovas Singaras Vytartas išsakė pastebėjimus, jog po rugsėjo 13-osios įsigaliojus naujajai tvarkai, dalis verslų, ypač maitinimo sektoriaus, jau svarsto galimybę stabdyti paslaugas, o kai kurie verslai jau yra paskelbę, jog aptarnaus tik galimybių pasus turinčius klientus.

Susitikimo metu taip pat aptarti būsimi sveikatos apsaugos sistemos pokyčiai.




Po susitikimo Šilalės rajono savivaldybės administracijoje, sveikatos apsaugos ministrui parodytas Šilalės mobilus punktas, apsilankyta Šilalės rajono ligoninėje, kur laikinoji Šilalės rajono ligoninės direktorė Jolanta Milišiūnienė plačiau papasakojo apie vykdomą veiklą, pasiektus rezultatus, problemas ir ateities planus.

Susitikime su sveikatos apsaugos ministru dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis, Seimo narys Jonas Gudauskas, savivaldybės gydytoja Dalė Briedienė, Šilalės rajono verslininkų sąjungos vadovas Singaras Vytartas, laikinoji Šilalės rajono ligoninės direktorė Jolanta Milišiūnienė, Šilalės pirminės sveikatos priežiūros centro, greitosios pagalbos ir kitų įstaigų bei savivaldybės administracijos skyrių atstovai.


Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė
šaltinis: https://silale.lt/go.php/lit/Silaleje-lankesi-sveikatos-apsaugos-ministras-arunas-dulkys


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN