Burbiškio dvare dar galima pamatyti parodą „Dvaro pramogos. Medžioklė“

Naujienos: Renginiai , 2021-09-19 21:25
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos skyriuje (Radviliškio r.) iki spalio 3 dienos veikia paroda „Dvaro pramogos. Medžioklė“ iš Aleksandro Vasiljevo fondo kolekcijos.

Burbiškio dvaro erdvėse eksponuojamoje parodoje lankytojams pristatomi 1860–1940 metų laikotarpio istoriniai kostiumai, aksesuarai ir tapybos darbai.

Parodoje atspindima XIX amžiaus antrosios pusės–XX amžiaus pirmosios pusės mada, kultūra, dvarininkų pomėgiai, siuvėjų išmonė.

Specialiai šiai parodai A. Vasiljevas ir jo fondas įsigijo dvi retas amazonių sukneles. Kolekcijoje – ir mados namų „Doucet”, „Revillon Frères“, „Worth Fashion House“, „Grabowsky“ (Prancūzija), „Warnez Binghamton, N.Y.“ bei kt. sukurti mados šedevrai.

Liepos mėnesį Burbiškio dvare viešėjęs mados istorikas, kolekcininkas, meno kritikas Aleksandras Vasiljevas gausiai susirinkusiais klausytojais išsamiai pristatė per šimtmečius kitusias medžioklės madas, aukštuomenės įpročius, medžioklės ypatumus, jos svarbą.

Iki spalio 3 dienos apsilankę Burbiškio dvare ir apžiūrėję parodą lankytojai sužinos, kokios yra amazonių suknelės, kada moterys į medžioklę užsimovė kelnes ir sėdo į balną, ką slėpė vyriški korsetai ir koks buvo laikas, kai moterys šaudė ne ginklais, o akimis.

Paroda „Dvaro pramogos. Medžioklė“ yra projekto „Burbiškio vasaros susitikimai“ dalis.


Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija
Nuotraukos - Lauros Prascevičiūtės.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN